Plantilles docents

El Tribunal Suprem invalida les plantilles de secundària i dóna la raó a STEPV

La sentència desestima el recurs de cassació presentat per la Generalitat Valenciana i l’imposa 3.000€ en costes.

divendres 07 novembre 2014 17:06 h

En 2013 el Tribunal Superior de Justícia valencià dictava una sentència que invalidava l’ordre 101/2010 de 27 de desembre per la qual s’establixen criteris per a la dotació de plantilles i per a la determinació de condicions de treball del professorat en ESO, Batxillerat i FP, a partir d’un recurs de STEPV. El TSJ donava la raó al Sindicat perquè aquelles plantilles s’havien imposat amb mala fe negociadora vulnerant el dret a la negociació col•lectiva establert en l’EBEP (Estatut Bàsic Empleat Públic).

Les sentències corroboren les contínues denúncies de STEPV a la política d’imposicions de la Conselleria d’Educació

La Conselleria d’Educació va recórrer en cassació aquella sentència al Tribunal Suprem, que l’ha desestimat, manté la sentència del TSJ i imposa 3000€ en costes a la Generalitat Valenciana.
Recordem que en l’inici del curs 2010/11, la Conselleria va modificar unilateralment els criteris contemplats en l’acord de plantilles de secundària i batxillerat (de 1999) i en l’acord de FP (2001), eliminant desdoblaments de mòduls d’FP i de Tecnologia en secundària. Després va denunciar aquests acords i, encara més tard, va convocar una mesa tècnica i sectorial per a tractar una ordre de plantilles que sustituïa els acords denunciats.
La manera en què van tindre lloc aquestes meses, sense temps per estudiar la documentació i amb clares evidències d’imposar la nova normativa sense negociar-la, ha estat recriminada per les sentències del TSJ i del Tribunal Suprem, que han evidenciat la mala fe negociadora de la Conselleria en aquell assumpte.
Les sentències corroboren les contínues denúncies de STEPV a la política d’imposicions de la Conselleria d’Educació i la seua falta de voluntat negociadora i d’assoliment d’acords que beneficien el professorat i el sistema educatiu. El govern valencià ha estat tan preocupat en retallar aquests últims any que no s’ha preocupat per les formes.
STEPV celebra aquestes sentències i insta a la Conselleria d’Educació a recuperar els acords de plantilles de 1999 i de 2001, i a negociar, en tot cas, l’ampliació d’aquestes per adequar-les a les necessitats reals del sistema educatiu en aquestes etapes.

Etiquetat com a

sentència plantilles

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR