Polítiques educatives

El Secretariat Nacional de STEPV es reuneix per a valorar l’inici de curs

S’han tractat les noves mesures presentades ahir en el Fòrum Educatiu i s’ha acordat mantindre la reivindicació de les que queden pendents

dissabte 29 agost 2020 17:43 h

El Secretariat Nacional de STEPV s’ha reunit aquest matí per a valorar les noves mesures que s’implementaran el curs 2020/21, tractades ahir en el Fòrum Educatiu, i valorar la situació de l’inici de curs escolar al País Valencià.

El Sindicat es compromet a treballar intensament perquè el retorn a l’escola siga el més segur i normal possible

El Sindicat valora positivament el clima de diàleg, escolta i consideració de les propostes del Sindicat per part de la Conselleria d’Educació, que des de finals d’abril està convocant meses sectorials per abordar l’inici de curs i, des de juny, el Fòrum Educatiu per a escoltar les propostes de les organitzacions que conformen la comunitat educativa. En eixe sentit, s’ha treballat intensament des de fa mesos per tal de preparar el curs 2020/21 al País Valencià, a diferència d’altres territoris de l’estat on les administracions educatives no han dut a terme aquesta tasca ni han consultat a la comunitat educativa en un context tan complicat com l’actual.
Això ens ha permés, al País Valencià, negociar i consensuar increments de plantilla de professorat, de monitors i monitores de menjador escolar, de personal de neteja als centres educatius, reduccions de ràtio en les aules, mesures organitzatives necessàries per a garantir la presencialitat de la manera més segura possible, etc.
Algunes propostes sindicals que no es van atendre abans de les vacances d’agost, finalment s’han incorporat, com la presa de temperatura en els centres o l’esglaonament de l’entrada d’alumat en l’inici de curs, per posar alguns exemples.
Queden algunes reivindicacions pendents, com la reducció encara més de les ràtios, la implementació de la infermeria escolar o la implantació de la jornada continuada en els centres que l’han sol·licitat o tenen interés en sol·licitar-la per intentar reduir el nombre de persones en el centre educatiu durant la jornada, entre d’altres.
A partir de dimarts 1 de setembre el professorat s’ha d’incorporar als centres educatius i les direccions dels centres han de tancar els plans de contingència específics dels centres. El Sindicat estarà, colze a colze amb el professorat i els centres per intentar resoldre qualsevol dubte o imprevist, i anima a les direccions a traslladar-nos qualsevol incidència perquè ho comuniquem immediatament a la Conselleria d’Educació i se subsane el més prompte possible. Igualment, animem al professorat a fer el mateix, davant qualsevol dubte o situació en què el Sindicat puga intervindre i ajudar a solucionar.
En eixe sentit, el Sindicat es compromet a treballar intensament, com ha fet els darrers mesos, inclòs el més d’agost, perquè el retorn a l’escola siga el més segur i normal possible, dins la situació extraordinària en la que ens trobem. I continuarem reclamant a la Conselleria d’Educació que s’implementen les mesures que el Sindicat considere necessàries per a garantir aquesta seguretat i màxima normalitat. Igualment, instem a l’administració perquè envie el més prompte possible als centres educatius tota l’actualització dels protocols sanitaris per tal que s’adeqüen les mesures que s’han aplicar a les noves instruccions.
Igualment, celebrem que la Conselleria haja atés la petició que ja va fer el Sindicat en el seu moment per tal que el professorat interí adjudicat actualment i que puga donar positiu en COVID-19 abans d’incorporar-se al centre puga mantindre la plaça adjudicada. La Conselleria ha enviat la convocatòria de Mesa Sectorial per a aquest dilluns 31 d’agost per tancar un acord i poder aplicar-ho immediatament.
També fem una crida al conjunt de la comunitat educativa, però també al conjunt de la societat, perquè s’extremen totes les mesures higièniques i de seguretat, dins i fora dels centres educatius, i que ningú es relaxe mentre el virus no estiga totalment controlat i eradicat. Recuperem l’ensenyament presencial i és responsabilitat del conjunt de la societat que el nostre alumnat puga rebre l’educació que es mereix, que no pot ser altra que la presencial, com hem vist durant el confinament, en què s’ha patit moltíssim, professorat i famílies, per intentar que el nostre alumnat continuara adquirint coneixements, pautes de comportament, hàbits saludables i de treball, etc.

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR