Polítiques educatives

El professorat espanyol té unes condicions laborals pitjors que la mitjana de l’OCDE

La secretària d’Estat d’Educació, Montserrat Gomendio, amaga les condicions laborals del professorat espanyol en la presentació de l’informe “Panorama de l’Educació 2014”, a conveniència dels interessos polítics del ministeri Wert.

La secretària d'Estat d'Educació, Montserrat Gomendio

dimarts 09 setembre 2014 19:25 h

Amb la presentació pública feta avui al Ministeri d’Educació del Panorama de l’Educació 2014 Indicadors de l’OCDE (Education at a Glace 2014. OCDE Indicators), la senyora Gomendio destaca els bons salaris del professorat en comparació amb els de la resta de països de la UE i l’OCDE, però amaga altres dades de l’informe, evidenciant així la seva manipulació.

D’aquesta manera, cal recordar que, segons la informació presentada en Education at a Glace 2014. OCDE Indicators, la dedicació horària anual del Professorat de l’Estat espanyols superior a la mitjana dels països de l’OCDE i de la UE-21. Així:

  • El Professorat d’Educació Primària, amb 880 hores netes de classe anuals, dedicava un temps superior al de la mitjana de l’OCDE (782 hores) i se situava així mateix per sobre de la Unió Europea (754 hores).
  • El Professorat d’Educació Secundària Obligatòria (anomenada “inferior” en aquest informe) amb 713 hores netes de classe anuals, dedica un temps superior al de la mitjana de l’OCDE (694 hores) i al de la Unió Europea (653 hores).
  • El Professorat que imparteix batxillerat, amb 693 hores netes de classe enfront de les 655 hores de l’OCDE, i les 622 de mitjana de la Unió Europea.

A més, el salari del professorat no és igual a tot l’Estat espanyol, ja que en les diferents comunitats autònomes s’abonen complements salarials molt diferents, el que fa que els salaris anuals siguen diferents depenent de la CCAA en la qual es treballe. D’altra banda cal assenyalar que la posició per salari que ocupa el professorat de l’Estat espanyol respecte a la resta de països de la UE-21 i de l’OCDE, està d’acord amb la renda per càpita del país en relació a la resta de països.

En un comunicat, els STEs-I exigeixen al Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, que modifique la normativa actual, que retire el RD de 2012 de les retallades, per reduir el nombre d’hores lectives que ha d’impartir el professorat de tal manera que no se sobrepasse la mitjana de la UE-21.

En el proper Allioli, STEPV farà una valoració més extensa de l’informe Education at a glance 2014. Per aquelles persones interessades, podeu descarregar-vos ací l’informe, de moment en anglés només.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR