Dignitat del professorat

El professorat demana a Méndez de Vigo una reunió per exposar-li les seues reivindicacions

Els representants del professorat mantenen el front comú i reclamen al ministre d’Educació l’obertura de la Mesa de Negociació al Personal Docent no Universitari.

divendres 13 gener 2017 12:50 h

Les cinc organitzacions sindicals representatives del personal docent no universitari (CCOO, STES-i, CSI-F, ANPE i UGT) han enviat una carta conjunta a Íñigo Méndez de Vigo en la qual insten el ministre d’Educació a celebrar una reunió abans que finalitze el mes de gener per abordar les reivindicacions urgents del professorat.

En un procés negociador és imprescindible comptar amb el professorat i amb els seus legítims representants

El passat 13 d’octubre les organitzacions sindicals signants d’aquest escrit ens vam posar en contacte amb el ministre per a transmetre-li la nostra preocupació per l’estat de l’educació, així com pel desenvolupament normatiu de la Llei que està fent el MECD i per les propostes pressupostàries enviades pel Govern a Brussel·les, que, de complir-se, suposen noves retallades en el sistema educatiu espanyol. Aquesta situació evidencia que la recuperació econòmica difosa pel Govern no està arribant al sistema educatiu, que té una gran importància estratègica per a l’Estat espanyol.

En l’actualitat, l’Executiu format a principis de novembre de l’any passat no ha donat resposta a les nostres propostes de donar una sortida negociada als problemes del nostre país en l’àmbit educatiu. El MECD ha anunciat la posada en marxa d’un Pacte Educatiu que, sense posar en qüestió la legitimitat parlamentària, al nostre judici no es pot dur a terme d’esquena als legítims representants del professorat, sobretot si tenim en compte que el col·lectiu docent és un factor protagonista de qualsevol canvi en educació.

També hem conegut, pels mitjans de comunicació, la intenció del Govern de tirar endavant un Estatut Docent. Les organitzacions sindicals han traslladat la seva proposta que per iniciar el procés negociador és imprescindible comptar amb el professorat i amb els seus legítims representants.

Tampoc podem obviar la urgent necessitat de revertir com més aviat les retallades dels darrers anys i, de manera molt especial, els continguts, amb caràcter bàsic, en els RD 14 i 20/2012, i recuperar l’ocupació perduda en el sector docent, que impedeixen avançar a les comunitats autònomes. Tot això, amb la intenció d’aprofitar la situació econòmica per millorar la qualitat de l’ocupació, l’Oferta d’Ocupació Pública, les retribucions del professorat, els drets laborals i socials perduts i altres condicions de treball docent.

Per la seva banda, el Govern no ha donat solució ni resposta als problemes que afligeixen a la professió i que enunciàvem a la nostra carta d’octubre. Per aquests motius, les organitzacions sindicals FECCOO, STEs-i, CSI-F, ANPE i Ensenyament FeSP-UGT han sol·licitat una convocatòria urgent de la Taula de Negociació del Personal Docent no Universitari abans que finalitzi el mes de gener en la qual es aborden aquests temes, a més d’acordar un calendari de negociació dels mateixos.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR