Condicions laborals

El Ministeri proposa que el PTFP interí sense titulació universitària no puga optar a places

És la conseqüència de la proposta del Ministeri de suprimir les titulacions equivalents a efecte de docència que actualment són vàlides per accedir als processos selectius del Professorat Tècnic d’FP (PTFP) sense titulació universitària

dijous 22 abril 2021 17:44 h

El Ministeri d’Educació ha convocat als sindicats a una mesa de negociació el pròxim 29 d’abril per a tractar la modificació del Reial Decret 276/2007 d’accés i ingrés a la funció pública docent. El Ministeri ha enviat una proposta per a suprimir l’annex VI (titulacions equivalents a efectes de docència per al PTFP de les especialitats que no disposen de titulació universitària) ja que, segons la LOMLOE aquest cos es queda a extingir i només els que disposen de titulació universitària podran accedir al cos de secundària.

La solució és que les titulacions de l’Annex VI es declaren equivalents a efectes de docència per a accedir al cos de secundària

La conseqüència d’aquesta proposta, si finalment ix endavant, és que el professorat interí com les persones aspirants del cos de PTFP sense titulació universitària no té cap document legal on conste que la seua titulació actual (Tècnic Superior o Tècnic Especialista) està habilitada per a la docència i, per tant, no podrà optar a les places que oferten les administracions educatives. Si ho fan i l’administració revisa la titulació que aporten, segurament seran expulsats de les borses de treball perquè no tenen cap cobertura legal que avale eixes titulacions.
La nova normativa tindria un impacte negatiu en aquelles especialitats que no tenen una titulació universitària, com és el cas de: Cuina i pastisseria, Estètica, Fabricació i instal·lació de fusteria i moble, Manteniment de vehicles, Mecanitzat i manteniment de màquines, Patronatge i confecció, Perruqueria, Producció en Arts Gràfiques, Serveis de restauració i Soldadura.
Aquesta proposta és d’una greu irresponsabilitat per part del Ministeri d’Educació. Ja va ser un error en la LOMLOE deixar aquest col·lectiu en els llimbs i no donar-los cap eixia, més que declarar-los a extingir. Perquè el PTFP amb titulació universitària es podrà integrar en el cos de secundària, però la resta no.
La solució que proposa STEPV i la Confederació d’STES és que, precisament, les titulacions de l’Annex VI es declaren equivalents a efectes de docència per a accedir també al cos de secundària, com la resta del PTFP amb titulació universitària. D’aquesta manera tot el professorat estaria integrat en el cos de secundària i desapareixeria el cos de PTFP.
A més, les noves generacions de docents d’aquestes especialitats no tindrien problemes per accedir a la docència, ja que la LOMLOE, en declarar a extingir el cos, els condemna a ser professorat especialista com a molt, ja que ni podran optar a les borses de treball ni podran, a no ser que disposen d’alguna titulació universitària, presentar-se a oposicions.
El Sindicat entén que aquestes mesures són una regressió en la formació professional que el Ministeri d’Educació i de Formació Professional presumeix de defensar i de dignificar. És per això que STEPV i la Confederació d’STES convocarà les assemblees pertinents i plantejarà les mobilitzacions oportunes per tal que el Ministeri rectifique i done una solució definitiva al col·lectiu, que passe per la seua integració en el cos de secundària com la resta del PTFP amb titulació universitària.
Des de STES hem demanat des del principi l’adscripció directa de tot el professorat tècnic (A2) al cos de secundària (A1), sense deixar ningú darrere.

Etiquetat com a

professorat tècnic fp

Comentaris

Joaquin Salom Gimeno

22 abril 2021 / 19:07 h

Com a sindicat, com penseu actuar dabant aquesta situació?

Crec q es hora de pegar la punyada a la taula i abandonar la negociació i passar a l’acció.

Com afiliat q soc, me senc desemparat


STEPV

28 abril 2021 / 09:00 h

Hem convocat aquesta assemblea després de la mesa de negociació per a informar i, si és el cas, convocar les accions que corresponga: https://stepv.intersindical.org/noticies/article/convocatoria_dassemblea_de_ptfp_sobre_la_mesa_de_negociacio_amb_el_ministeri
I des que es va conéixer la proposta que finalment es va recollir en la LOMLOE sobre el PTFP no hem deixat de convocar assemblees per a informar i tractar la qüestió.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR