Meses de negociació

Continua la negociació de la convocatòria d’oposicions

La Conselleria ha informat que la primera prova començarà el 18 de juny i no el 17 com estava previst

dijous 09 gener 2020 17:53 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la continuació de la negociació de la convocatòria d’oposicions lliures de secundària i altres cossos. També s’ha negociat la convocatòria de les oposicions al cos de catedràtics de Música i Arts Escèniques.

La setmana que ve s’abordaran les característiques de les proves pràctiques

La Conselleria ha informat als sindicats que no s’iniciaran les proves de les oposicions el 17 de juny, com estava previst, sinó el 18, ja que hi ha localitats que han hagut d’allargar un dia la finalització del període lectiu per donar cabuda a alguna festa local, com per exemple, les falles. També s’ha informat que la setmana que ve faran arribar els annexos amb les característiques de les proves pràctiques i es començaran a negociar dijous 16 de gener.
Aquesta Mesa Sectorial és la continuació de la del 20 de desembre sobre les oposicions de secundària i altres cossos en què STEPV va fer les seues aportacions a l’esborrany. Avui ha estat el torn de la resta de sindicats. Al final de les intervencions la Conselleria ha contestat algunes qüestions plantejades durant les dues sessions.
En primer lloc, la Conselleria és reticent a modificar substancialment la convocatòria respecte de l’any passat per evitar que les persones aspirants que ja s’han presentat en 2019 tinguen un escenari diferent en 2020, però sí que estudiaran com millorar en tot el que es puga la gestió de les oposicions en aspectes referents a la reducció del nombre de persones aspirants per tribunal, millorar les condicions de les persones amb diversitat funcional, aportar la màxima informació possible a la web (tot i que han posat de relleu que no tenen el sistema preparat per a penjar els avisos de les actuacions de cada tribunal encara), formació dels tribunals, publicació dels criteris d’avaluació amb més antelació, etc.
En la Mesa Sectorial de la setmana que ve els sindicats tindran l’oportunitat d’aprofundir en les qüestions que ha contestat la Conselleria a les propostes respecte a la convocatòria de secundària i altres cossos.
Quant a la convocatòria de catedràtics de Música i Arts Escèniques, STEPV ha demanat que es mantinguen els mateixos requisits de titulació per a la tutela d’investigacions que en la convocatòria de 2019, ja que en aquest esborrany havia desaparegut el DEA i s’havia modificat el tipus de màster acotant-lo als ensenyaments artístics. La Conselleria ha acceptat aquesta esmena.
Altres demandes del Sindicat han estat en la línia que les característiques de les guies docents s’ajusten a les que es fan servir en els centres artístics superiors, que les proves pràctiques es puguen enregistrar en vídeo de les especialitat que no deixen cap constància escrita per part de la persona aspirant durant la prova i que s’ajusten també a la realitat de l’aula, entre altres aspectes.
En el torn obert, STEPV ha plantejat les qüestions següents:
- Publicació convocatòria inspecció: el més segur és que es publique dilluns de la setmana que ve.
- Publicació del barem del procés de càtedres. Volien haver-lo publicat abans de Nadal però encara els falten dues especialitats per acabar. Esperen publicar-ho al llarg d’aquest mes.
- Demanem la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí: es convocarà quan s’acabe la negociació de les oposicions.
- STEPV s’ha queixat que en algunes especialitats s’està contractant professorat especialista quan existeix una borsa de treball i que s’haurà de corregir.
- Quan està previst el procediment d’habilitacions per al professorat interí del cos de mestres? Estan treballar per obrir el procediment el més prompte possible.


Comentaris

Alejandro Vazquez Felipe

10 gener 2020 / 12:33 h

Hola compañer@s,
Yo creo que sería fundamental presionar para que las pruebas no sean eliminatorias, tal y como ya se hizo hace unos años. De esta forma estaríamos ante un concurso-oposición real y no la estafa que hay hasta ahora, por la que sin ningún tipo de garantías de equidad y transparencia, los tribunales elijen a quien les ha hecho “más gracia” en la fase de defensa, suspendiendo al resto, no sea que en la fase de concurso vaya a “caer” alguno de sus elegidos. Vamos, un desprecio enorme a los méritos que un profesional ha ido acumulando con esfuerzo a lo largo de su carrera profesional.
Por otro lado habría que hacer hincapié en habilitar mecanismos de control de la arbitrariedad de los tribunales: grabación de la defensa, derecho a revisión de las pruebas en base a laa rúbricas de corrección , etc.
Por favor, responder desde el STEPV. Gracias
Saludos cordiales.


STEPV

13 gener 2020 / 10:36 h

Hola. Compartim amb tu les propostes que fas. Sobre la proposta que les proves no siguen eliminatòries depén del Ministeri d’Educació, perquè està en el Reial Decret que estableix l’estructura de les oposicions i la Conselleria no ho pot canviar. Això es va intentar fa dos anys, però el govern del PP no ho va voler fer. El PSOE i Podem estan d’acord, per tant, caldrà veure si es canvia en aquesta legislatura, tot i que nosaltres no volem aquest model d’oposició i defensem l’estabilitat i la consolidació del professorat.
En la Mesa Sectorial a la qual fa referència la notícia també vam defensar precisament la possibilitat de gravar les proves pràctiques (en les especialitats artístiques sobretot) i la defensa de la programació. La resta de propostes les pots consultar en aquest enllaç i són de la Mesa Sectorial anterior: https://intersindical.org/stepv/docs/1._ESMENES_STEPV_SOBRE_L%E2%80%99ESBORRANY_DE_CONVOCATO%CC%80RIA_D%E2%80%99OPOSICIONS_DE_SECUNDA%CC%80RIA_I_RESTA_DE_COSSOS_DE_2020_._DEF_.pdf
Gràcies per les aportacions que ens has fet
Salut


Leonardo Poveda Mora

13 gener 2020 / 14:10 h

Si se quiere favorecer a los interinos,¿por qué no se plantea hacer primero la parte de la guia docente y unidad didáctica y q sea eliminatoria?


Maria Luisa Poveda Jorda

13 gener 2020 / 22:21 h

Què passarà amb els companys interins que som majors? Som treballadors que ens hem de conformar amb veure com van empitjorant les nostres condicions de treball cada vegada més en tots els aspectes?
En primer lloc, hem de soportar com ens allarguen els anys de treball i no ens deixen jubilar-nos d’una vegada. En el meu cas he de treballar fins els 67 anys i mig, cosa que em sembla una barbaritat!
En segon lloc, damunt que he de treballar més anys que altres persones, veuré com empitjoren les meves condicions de treball considerablement quan s’ocupen les places ofertades enguany en les oposicions massives. Ara, que ja tinc una edat que supera els seixanta i que costa molt més desenvolupar un horari complet, sense cap reducció de jornada, amb problemes típics de l’edat que són una càrrega afegida; em trobaré en perill d’anar a parar qui sap on i de quina manera i amb quines condicions de cursos, assignatures afins, tutories i demés que ja sabeu…, carregats de faena com quan erem jovenets i damunt amb les mateixes exigències: presentar-se a oposicions, estudiar anglés, etc, com si ara començares la teva trajectòria professional ( si no vols empitjorar, és clar!). I que quede clar que no expose aquesta queixa per no fer cap d’aquestes coses. Primer, perquè sempre m’ha agradat aprendre i m’agradarà; segon perquè el 2019 em vaig presentar a oposicions una vegada més a la meua vida, i tercer perquè em vaig passar dos díes per setmana tota la vesprada estudiant anglés i ja tinc el B 1.

Després d’una vida professional plena d’injustícies, ja vull dir: basta! Fins a quin grau d’estrés volem dur els professors! Treballem a una “empresa” que no reconeix mai els teus esforços, que sembla que pense de quina manera complicar-te més la vida com si el temps ens sobrara a cabaços…  No parem d’ajudar els alumnes perquè progressen i jo, molt orgullosa de fer-ho; en canvi, a nosaltres se’ns castiga cada vegada més… Són molts anys de treballar el millor que he pogut, d’haver-te de presentar a oposicions i demostrar repetides vegades que et saps uns temes que ja vas estudiar a la universitat, de quedar-te a punt d’agafar una plaça després d’aprovar els exàmens per 4 dècimes, d’anys sense suficients places ofertades per poder aconseguir la teua, de perdre la infància de la teua filla perquè havies d’estudiar, de no tindre vacances ni caps de setmana per haver d’estudiar i a més a més treballar…
Després d’aquests anys en els quals he estat d’interina eterna, em vaig creure que, per fi, se’ns reconeixía el treball desenvolupat i se’ns volia ajudar a eixir d’aquesta peculiar i extenuant situació, que poc a poc, va acabant amb una persona i em vaig presentar a les passades oposicions. Resultat, més del mateix: pase el teòric i el pràctic i, encara no és suficient… No volia dir amb tot detall la meua edat, però la diré: 62 anys, la dic perquè em sembla molt fort que a una persona amb aquesta edat i que porta 32 anys treballant per a la Conselleria d’ educació, se la torne a deixar en l’aire com si fos una persona estranya i que ve a buscar un regal!

Per favor, senyors! Hem de fer un pensament! No es pot tractar d’aquesta manera els treballadors. Als països capdavanters ténen en compte la trajectòria professional de les persones, la seua formació i el seu interés.  Jo crec que d’això no em falta i es pot comprovar al meu historial de formació. Sé que el meu cas no és l’únic exemple: n’hi ha gran quantitat de companys que han patit i pateixen les mateixes circumstàncies.

Gràcies que sempre hi ha algú que reconeix el teu treball: els alumnes, els pares dels alumnes i molts companys!

I, per acabar, senyors polítics, estem esperant que solucioneu aquest problema i que no deixeu penjats els professionals que han estat treballant amb tota la seua il.lusió durant tota la seua vida a l’ensenyament i que contempleu totes les casuístiques. Un consell: escolteu l’Unió Europea, però no així.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR