Meses de negociació

Conselleria impulsa la divisió de centres per rendiment, i noves retallades en infantil i primària

Informació de la Mesa de negociació de les proves diagnòstiques i del nou arranjament escolar, que comporta més retallades en infantil i primària.

dimecres 28 novembre 2012 20:24 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tancar la regulació de les proves diagnòstiques. La Conselleria s’ha negat a atendre la petició unànime de tots els sindicats per retirar l’article 15.4 que permet l’accés de les famílies a la informació de les avaluacions diagnòstiques abans de matricular els fills/es. Això comportarà a la pràctica establiment de rànquings i la divisió dels centres públics d’acord amb els resultats de les avaluacions. Això és el que busca l’administració amb aquest article i s’avança a la política segregacionista contemplada en la LOMQE, la nova reforma educativa impulsada pel ministre Wert.

També s’ha negociat els nous criteris d’arranjament escolar d’infantil i primària del curs que ve

STEPV recorrerà aquesta ordre si es manté l’article 15.4 perquè és contrari al que disposa la LOE sobre l’establiment de rànquings i classificacions.
També s’ha negociat aquest matí en Mesa Tècnica, els nous criteris d’arranjament escolar per als centres d’infantil i primària del curs que ve. El Sindicat ha demanat la retirada del document perquè dóna cobertura a les retallades aplicades aquest curs quant a l’augment de ràtios. A més, es modifiquen criteris quan a la constitució de les unitats que condemnen als centres en zones rurals i castiguen els centres incomplets. Això comportarà pèrdua de noves unitats el curs que ve i, per tant, més massificació, més entrebancs per a oferir un ensenyament personalitzat i la retallada de més professorat.
Però un dels aspectes més preocupants de les noves instruccions és que no només està oberta la porta a que es retallen més unitats als centres incomplets, sinó que ara també s’inclouen els centres complets. Fins ara, els centres incomplets havien d’agrupar a alumnat de cursos, cicles o nivells diferents en cas de no aplegar a una ràtio determinada. Amb les noves instruccions, l’agrupament d’alumnat també es tipifica en els centres complets, extrem que no s’havia plantejat fins ara i que no apareix en la normativa estatal de les retallades de Wert. Si s’acaben aplicant aquestos criteris, la pèrdua tant d’unitats com de llocs de treball serà insostenible tant per als centres com per al professorat.
Per a STEPV la interpretació d’aquesta mesura és clara: el govern valencià, en lloc de proporcionar a tots els centres tots els recursos humans i materials que necessiten per a atendre l’alumnat tenint en compte les seues característiques particulars, el que fa és retallar-los. O siga, amb aquesta normativa, la Conselleria, en lloc de buscar el benefici de tots els centres, els perjudica a tots.
STEPV denuncia que els nous criteris de l’arranjament proposats per la Conselleria no només apliquen la normativa estatal de retallades, sinó que l’augmenten de manera considerable i representen retallades sobre retallades.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR