retallades

Conselleria convocarà la Comissió de Seguiment de l’acord de concertada

STEPV es reuneix amb el Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, per a traslladar-li les propostes del Sindicat en el sector

dimecres 25 novembre 2015 13:42 h

Una delegació de STEPV es va reunir ahir dilluns 23 de novembre amb el Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, per a traslladar-li les propostes del sindicat sobre diferents temes a tractar en el sector d’Ensenyament Privat durant aquests curs.

El Sindicat ha proposat la desjudialització de la paga de 25 anys

En primer lloc, el Sindicat li va plantejar la necessitat de reprendre les negociacions sobre l’Acord del Document d’Implantació de la Reforma Educativa en Centres Concertats de l’any 96. Aquestes negociacions porten paralitzades des de fa quasi dos anys i encara queden punts del document que no s’han desplegat adequadament i necessiten negociar-se en l’àmbit que correspon, és a dir, les reunions de Comissió de Seguiment. A més, aquest document contempla temes tan importants per al nostre sector com:

  • La recol·locació de docents en centres concertats que provenen de la borsa de centres en crisi.
  • La formació del professorat.
  • Plantilles que cal actualitzar segons les necessitats actuals dels centres.
  • Retribucions del professorat, etc.

En segon lloc STEPV li va plantejar la problemàtica de les retallades i altres aspectes que continuen afectant els professionals del sector. Així, el Sindicat ha proposat la desjudialització de la paga de 25 anys. Un augment de la partida variable seria el més adequat per abonar la paga d’antiguitat que té reconegut el sector per acord. D’aquesta manera s’estalviaria al professorat de passar per tot el procés judicial que es demora en el temps, cosa totalment innecessària, ja que al final la Conselleria acaba pagant i, a més, ha d’assumir les costes de cada procés judicial.

A més, se li va traslladar al Secretari Autonòmic necessitat d’arribar a un acord per fer efectiu l’abonament dels endarreriments quant als triennis generats des del 2009 fins al 2013, abans de que prescriga a 31 de desembre de 2015.

Sobre els endarreriments en les nòmines del docents de FP Bàsica, la Conselleria va informar que la regulació i l’actualització de nòmines d’aquest professorat ja l’han acabada i, per tant, cobraran els endarreriments en la nòmina de novembre. No hem d’oblidar que STEPV ha estat pressionant durant part del mes d’octubre i el que portem de novembre perquè l’abonament d’aquests endarreriments es produïren el més aviat possible.

El Sindicat també va demanar explicacions sobre el retard en l’abonament de les primeres nòmines en algunes contractacions. Segons van informar, moltes vegades aquesta demora es produeix perquè el propi centre no envia a temps la documentació del docent requerida per la Conselleria, fet que provoca el retard en el procés d’actualització en el Departament de Nòmines.

D’altra banda, pel que fa als docents que tenien una excedència o bé estaven jubilats però generaren el dret de la devolució de la part proporcional de la paga extra de 2012 (44 dies) i que a dia de hui encara no l’han cobrada, la previsió de Conselleria és abonar aquestes quantitats en la nòmina de desembre de 2015.

STEPV valora positivament la reunió amb el Secretari Autonòmic d’Educació, ja que es va comprometre a reactivar les reunions de la Comissió de Seguiment en el sector de privada concertada. D’aquesta manera es reprendran les negociacions que afecten les condicions laborals dels treballadors i treballadores del sector, paralitzades des de fa dos anys.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR