Calendari d’actuacions

Avançar el període d’admissió d’alumnat dificultarà la resolució dels recursos contra l’arranjament

El període de matriculació coincidirà amb la fi de curs, fet que augmentarà la càrrega burocràtica en els centres educatius

diumenge 02 març 2014 10:27 h

Amb l’avançament un mes de l’inici del període d’admissió, la Conselleria d’Educació està dificultant la resolució dels recursos de reposició o dels contenciosos contra l’arranjament escolar per al curs que ve, que molts centres han anunciat que interposaran. El termini per interposar els de reposició acaba el 19 de març (en plenes festes falleres a València) i el contenciós el 19 d’abril.

Nou atac a les condicions laborals dels equips directius que ja van suficientment carregats de feines burocràtiques

Segons el calendari d’admissió, el 4 d’abril s’han de publicar les llistes amb les vacants existents en els centres educatius, per tant, els recursos de reposició han d’estar resolts abans d’aquesta data per tal que els centres sàpiguen de quines places disposen definitivament. La Conselleria té escassament 11 dies hàbils, entre el 19 de març i el 4 d’abril, per estudiar tots els recursos de reposició de tots els centres, que STEPV preveu que en seran molts per la forta retallada d’unitats d’infantil.
Aquest avançament s’ha produït, segons la consellera Català, perquè el curs que ve començarà el 3 de setembre i d’aquesta manera es garanteix que tot l’alumnat estarà en els centres eixe. Per a STEPV no és un argument sòlid perquè amb el calendari d’admissió que existia fins ara no hi havia problemes. A més, segons el calendari d’admissió, els terminis de matriculació en infantil i primària van del 12 al 25 de juny, en plenes activitats lectives del centre i coincidint amb el final del curs (fins ara era en juliol), amb la qual cosa els equips directius hauran de multiplicar-se si volen atendre el desenvolupament normal del centre en horari lectiu i alhora matricular alumnat. Recordem que els col•legis no tenen administratius que s’ocupen d’aquesta tasca com passa en els IES.
Per tant, per a STEPV, aquest avançament suposa un nou atac a les condicions laborals dels equips directius que ja van suficientment carregats de feines burocràtiques com per haver d’estar matriculant alumnat en període lectiu i coincidint amb el final de curs, en què s’incrementen les tasques de tancament de curs: avaluacions, informes, memòries, organització de la festa de fi de curs, etc. I avançar l’inici de curs al 3 de setembre, suposarà un caos organitzatiu important en els centres que no tenen temps de preparar-se per atendre l’alumnat en condicions, com no comencen a preparar-se a finals del mes d’agost. D’aquesta manera els centres acabaran el curs escolar amb estrés i el començaran de la mateixa manera.
La Consellera també ha anunciat la seua voluntat d’ampliar a un únic districte la ciutat de València, que ara en té quatre. Amb aquesta mesura s’està facilitant la llibertat d’elecció de centre, però només a aquelles famílies que puguen pagar transport i, en el cas dels centres concertats, uniforme, menjador, extraescolars, etc. Per tant, és falsa aquesta suposada llibertat d’elecció de centres perquè no és universal sinó només reservada per a uns pocs, sobretot en aquesta època de crisi que està pagant les classes més desprotegides socialment.
El Sindicat va iniciar una campanya contra, entre altres coses, l’increment de les tasques burocràtiques en els centres educatius, en la qual denunciem la impossibilitat de realitzar les tasques docents amb normalitat. Aquest avançament de la matriculació en els centres és, doncs, una prova més d’aquest intent de l’administració d’ofegar els equips directius i el professorat i d’obstaculitzar la seua principal tasca que és la docència.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR