Meses de negociació

STEPV torna a demanar la reducció de les ràtios en Mesa Sectorial d’Educació

Divendres es va negociar en la Conselleria d’Educació les instruccions sobre l’arranjament escolar 18/19 per als centres d’educació infantil i primària i educació especial

dissabte 02 desembre 2017 09:37 h

STEPV li ha traslladat al Director General de Política Educativa la necessitat de reduir encara més les ràtios en l’ensenyament i ha vinculat aquesta mesura a una millora en la qualitat de l’educació. Si bé l’actual Conselleria ha reduït les ràtios i ha augmentat en vora 4.500 els llocs de docents en actiu, és necessari la negociació immediata d’un nou acord de plantilles en infantil i primària per tal de poder dotar als centres dels recursos humans necessaris per atendre a tot l’alumnat.

A més, el Sindicat també ha reclamat la negociació de les plantilles d’infantil i primària

El sindicat ha demanat en la Mesa una sèrie de millores relacionades en els següents temes:

  • La reducció de les ràtios en infantil i primària.
  • La necessitat d’un articulat més flexible a l’hora de regular els centres d’educació especial per tal de donar la possibilitat de demanar els recursos necessaris en funció de les necessitats reals i concretes del seu alumnat.
  • Marcar en 15 el nombre màxim d’alumnat per unitat en els CAES (la normativa comprén que el màxim serà entre 15 i 20). A més, s’ha demanat l’aplicació escrupolosa de l’Ordre 16 de juliol de 2001 respecte a la reducció de l’alumnat amb NEE (1 alumne redueix a 2 i 2 alumnes a 5), i la incorporació de l’alumnat d’infantil en el còmput per a la dotació de professorat de compensació educativa, cosa no reflectida a l’esborrany de negociació.
  • Reducció de l’alumnat màxim a les Aules CIL, que actualment està en 8, i hem aprofitat per a reiterar reivindicacions ja fetes en la negociació de les instruccions d’inici de curs d’aquestes aules com són que el fet de no computar l’alumnat de la modalitat B dins de la ràtio d’aquestes aules afegit a no haver modificat l’ordre de plantilles del PP i no haver dotat de recursos i de formació al centre, no estem afavorint sentar les bases d’una veritable inclusió educativa.
  • Reducció de la càrrega burocràtica dels SPES i la necessitat de dotar-los de més recursos humans i materials per a poder atendre a l’alumnat correctament.
  • Una major sensibilitat a l’hora de marcar els mínims necessaris d’alumnat en els centres incomplets, per tal de garantir la continuïtat d’aquests aularis.
  • El desfasament entre les tipologies que es poden consignar a l’ITACA i les del DSM-IV-R de cara a assignar el diagnòstic de l’alumnat, i la necessitat de fer públic els criteris emprats per a assignar la quantitat de sessions de treball de cada professional especialista a l’alumnat segons siga la tipologia d’aquest, i així poder replantejar la baixada de ràtio en l’alumnat que atén aquests professionals i així poder fer-ho en unes millors condicions.
  • I que el canvi de programa lingüístic del centre no comporte supressió d’unitats.

Finalment, el Sindicat li ha demanat que aquesta normativa es publique en el DOGV i en la mateixa web de la Conselleria, així com que s’informe a les Juntes de Personal Docent dels temes relacionats amb l’arranjament escolar. Aquest fet és totalment necessari perquè la comunitat educativa siga coneixedora dels criteris marcats i poder exercir el seu dret a poder fer les al·legacions corresponents al respecte en els terminis publicats. I en els casos on es produïsquen habilitacions i no funcionaments que siguen publicades en un llistat definitiu per al coneixement dels centres educatius, i no com es fa ara que només ixen publicades al llistat definitiu les variacions d’unitats de catàleg.

I la negociació que se’ns ha confirmat a la Junta de Portaveus de les plantilles d’Infantil i Primària puga estar finalitzada en temps i forma per tal que en l’arranjament del curs proper puguen aplicar-se les noves plantilles als centres educatius.

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR