Professorat interí

STEPV signa l’Addenda a l’acord de professorat interí de 2010

Les mesures contemplades s’aniran aplicant progressivament a mesura que es resolguen els aspectes tècnics

STEPV en el moment de la signatura de l'addenda

divendres 11 desembre 2015 13:59 h

L’Addenda signada aquest matí, tant en la reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí de 2010, com en la ratificació en la Mesa Sectorial posterior, millora la cobertura de places, especialment les de difícil provisió.

A més, la Conselleria activarà mesures contemplades en l’acord de 2010, que no s’estaven aplicant des de 2012

En l’addenda s’introdueixen algunes excepcions al termini de 10 dies lectius per a la cobertura de substitucions que imposa el RD-Llei 14/2012. També, la possibilitat de desactivar-se voluntàriament de les borses de treball abans de l’acte d’adjudicació, sense al·legar cap motiu concret, i s’estableix un procediment extraordinari per cobrir les places de difícil provisió, motiu principal que ha motivat aquesta addenda a l’acord de 2010.
A més, la Conselleria activarà mesures contemplades en l’acord de 2010, que no s’estaven aplicant des de 2012 i que STEPV venia reivindicant des d’aleshores. En concret es retornarà a l’ordenació per borsa única del cos de mestres (ara configurada per especialitats com en secundària) i la incorporació de totes les persones participants en les oposicions que no han obtingut plaça a les borses (ara només s’incorporaven les persones amb una part de l’oposició aprovada). Amb aquesta última mesura s’ampliaran les borses i es reduirà, per tant, la dificultat en cobrir algunes places. D’aquesta manera, el procediment extraordinari regulat en l’addenda i que consisteix, bàsicament, en una mena de “panell d’anuncis” de les places que no es cobreixen en les adjudicacions, quedarà en una possibilitat residual, quan la resta de mesures acordades no funcionen. A aquestes places hi podran optar tant persones integrants de les borses de treball actuals com persones de fora del sistema, que complisquen el requisit de titulació exigit.
En la Comissió de Seguiment de l’Acord, han signat STEPV, UGT i CSIF. ANPE no ha signat, seguint el manament de les seues assemblees, i CCOO no s’ha presentat perquè, segons ha al·legat, encara no han adoptat un acord definitiu sobre la signatura de l’Addenda (encara no s’han reunit els seus òrgans corresponents). Tanmateix, la setmana passada van afirmar en un comunicat que no signarien l’addenda per considerar-la un “parxe” (SIC) a l’acord.
STEPV, en canvi, ha consultat el professorat interí en assemblea i ha valorat positivament els canvis introduïts en el primer esborrany d’addenda, ja que la Conselleria va acceptar la majoria de les propostes presentades pel Sindicat, especialment els que podien dificultar-ne la signatura, com ja vam explicar en un comunicat anterior.
La signatura de l’addenda s’ha ratificat posteriorment en la Mesa Sectorial per STEPV i UGT (ANPE i CSIF no en formen part i CCOO tampoc no s’hi ha presentat).


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR