Professorat interí

Cal desplegar l’acord de professorat interí per solucionar els problemes puntuals d’adjudicacions

La Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí es reuneix per abordar la problemàtica en les adjudicacions a temps parcials

dimecres 11 novembre 2015 17:25 h

Aquest matí s’ha reunit la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí. La Conselleria ha plantejat la problemàtica d’algunes borses de treball per a la cobertura, fonamentalment, de places a temps parcial, que són de tria voluntària. La majoria d’aquestes borses són d’especialitats de Formació Professional o Escoles Oficials d’Idiomes, borses curtes quant al nombre de persones que en formen part.

Cal, a més, revertir les mesures de retallades i recuperar les plantilles de 2010

Per a STEPV la solució passa per afegir a les borses totes les persones aspirants a les oposicions de 2015 que no van obtindre plaça en el procediment, segons diu l’acord de 2010. Ara mateix només s’hi han afegit les persones que han aprovat una part de les proves d’oposició. En ampliar el nombre de persones en les borses es pot assegurar la cobertura d’aquestes places.
D’altra banda, també cal catalogar com a llocs de difícil provisió les places que no es cobreixen en aquests casos i establir un pla d’estabilitat per a les persones que trien aquestes places, com diu l’acord de 2010, en què se’ls garanteix dos anys seguits de treball.
També cal que s’amplien les adjudicacions d’un a dos dies setmanals, de manera que s’agilitze la cobertura de les vacants o substitucions que es van produint. A més, cal acabar amb la normativa estatal que imposa la cobertura de les substitucions 10 dies lectius després de produir-se el fet causant, que a la pràctica en molts casos es converteixen en 15 dies. Les juntes de personal, a proposta de STEPV, ja han aprovat resolucions en eixe sentit, amb una proposta de casos en què ha de ser excepció esperar els 10 dies lectius per cobrir aquestes baixes. Aquesta proposta l’està estudiant la Conselleria d’Educació, la qual ha manifestat la seua voluntat d’aplicar aquesta fòrmula.
La Comissió ha acordat tornar a reunir-se dijous que ve per tancar aquest tema i d’altres que també s’han plantejat com el pagament de la nòmina de l’1 a l’11 de setembre en el cas del professorat interí de conservatoris.
Per tant, per al Sindicat, cal desplegar al màxim l’acord de 2010, que ja planteja solucions a aquests problemes, que s’han agreujat per les polítiques de retallades d’aquests darrers anys, amb augments de ràtios i de càrrega lectiva del professorat, la qual cosa ha provocat moltes cues horàries en els cossos de secundària, FP i ensenyaments artístics de difícil provisió.
Per tant, cal donar solució puntual als problemes d’aquestes borses, però també desplegar tot l’acord de 2010 al màxim i retornar les plantilles a la situació anterior a les retallades.

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR