La Conselleria accepta les propostes de STEPV en l’addenda a l’acord d’interins

La signatura de l’addenda tindrà lloc el pròxim divendres 11 de desembre

divendres 04 desembre 2015 15:02 h

La Conselleria d’Educació ha presentat en la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí de 2010 d’aquest matí una nova versió del document presentat en la reunió anterior de la setmana passada.

STEPV valora positivament aquests canvis i ha mostrat la seua disposició a signar l’addenda el més prompte possible

En aquest document s’han acceptat la majoria de propostes plantejades per STEPV, si més no aquelles que podien ser més problemàtiques per a la signatura de l’addenda. Així, han acceptat el manteniment de la borsa única en el cos de mestres o la incorporació a les borses de totes les persones aspirants que participen en el procés d’oposicions, tal i com diu l’acord de 2010.
En l’addenda s’introdueixen algunes excepcions al termini de 10 dies lectius per a la cobertura de substitucions que imposa el RD-Llei 14/2012. També, la possibilitat de desactivar-se voluntàriament de les borses de treballs abans de l’acte d’adjudicació, sense al·legar cap motiu concret, i s’estableix un procediment extraordinari per cobrir les places de difícil provisió, motiu principal que ha motivat aquesta addenda a l’acord de 2010.
També es manté el dret a reserva de vacant a les dones que gaudeixen del permís de maternitat, en les adjudicacions de juliol i s’ha ampliat durant la negociació d’aquest matí, aquesta possibilitat a les vacants adjudicades a setembre, realitzades abans del primer dia d’inici de l’activitat lectiva del mes de setembre.
STEPV valora positivament aquests canvis i ha mostrat la seua disposició a signar l’addenda el més prompte possible, després que els mínims fixats en les assemblees celebrades durant aquesta setmana s’han complert majoritàriament.
La signatura de l’addenda no s’ha pogut signar avui perquè alguns sindicats han manifestat la necessitat de consultar-ho prèviament. A més, també s’ha de ratificar en Mesa Sectorial, ja que la Comissió de Seguiment no té capacitat legal per a elaborar nous acords. Per tant, l’11 de desembre es convocarà una nova Comissió de Seguiment i, posteriorment, la Mesa Sectorial. Recordem que la Comissió de Seguiment la formen els 5 sindicats signants de l’acord de 2010, mentre que la Mesa Sectorial està formada per tres sindicats.


Enllacem ací l’esborrany de l’addenda presentat a la Comissió de Seguiment d’aquest matí


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR