Professorat interí

La Conselleria proposa un document per a millorar la cobertura de places

S’ha presentat l’esborrany en la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí. STEPV convoca assemblees per a valorar el document.

dijous 26 novembre 2015 15:36 h

El document presentat aquest matí en la Comissió de Seguiment, en forma d’acord, però subsceptible de convertir-se en una addenda a l’acord de 2010, pretén millorar la cobertura d’aquelles places de difícil provisió.

STEPV sotmetrà el document a la valoració del professorat interí perquè realitze les propostes i aportacions oportunes

La justificació d’aquest document es deu a la difícil cobertura de places en algunes borses de treball, bàsicament de Formació Professional i d’EOI, en la majoria dels casos temps parcials, tot i que també vacants completes.
La proposta de la Conselleria es basa en cinc punts:
1.- Reduir el termini de 10 dies lectius en algunes situacions per a cobrir la baixa.
2.- Regular l’ordenació de totes les borses per cos i especialitat.
3.- Incorporació dels aspirants a les oposicions a les borses.
4.- Desactivació voluntària de les borses abans de l’adjudicació.
5.- Establir un sistema d’adjudicació en les vacants i substitucions de difícil provisió.
STEPV ha valorat positivament el punt 1, ja que les juntes de personal docent havien aprovat resolucions en el mateix sentit per tal d’agilitzar el procés de substitucions mentre estiga en vigor el Reial Decret Llei 14/2012, de 20 d’abril que imposa la cobertura de substitucions a partir dels 10 dies lectius de produir-se la baixa.
Quant als punts 2 i 3, el Sindicat ha demanat la seua retirada ja que considera que aquests aspectes ja queden ben recollits en l’acord de 2010. STEPV defensa la borsa única en el cos de mestres i no la diferenciació per especialitats. Quant a la incorporació d’aspirants d’oposicions a les borses, l’acord especifica que tot participant en les oposicions té dret a incorporar-se a les borses. La Conselleria ha limitat aquesta opció només als docents que han aprovat una part de l’oposició, amb la qual cosa hi ha borses que no tenen prou personal en les llistes, cosa que dificulta la provisió de llocs. Per això, STEPV proposa que s’incorporen tots els aspirants de les oposicions, de manera que les places de difícil provisió es podran cobrir més fàcilment.
Sobre la desactivació voluntària abans de l’adjudicació (ara es permet desactivar-se abans de la incorporació a la plaça), el Sindicat considera que s’ha de millorar la redacció i garantir que els casos sobrevinguts de força major (accident, malalties, hospitalitzacions, etc.) produïts entre l’adjudicació i la incorporació a la plaça siguen motiu de desactivació.
Sobre el punt 5, d’establir un sistema d’adjudicació en les vacants i substitucions de difícil provisió, el Sindicat no s’ha posicionat de forma definitiva fins que es consulte al professorat interí en les assemblees que es convocaran la setmana que ve, abans de la nova reunió de la Comissió de Seguiment que tindrà lloc divendres 4 de desembre.
Igualment sotmetrà el conjunt del document a la valoració del professorat interí perquè realitze les propostes i aportacions que considere oportunes.
La Conselleria s’ha compromés a estudiar les propostes sindicals i no ha donat per tancat el document presentat.
D’altra banda, STEPV ha preguntat sobre el pagament de l’1 a l’11 de setembre del professorat dels conservatoris de música i dansa adjudicats l’11 de setembre, un compromís de la Conselleria d’Educació que ha sigut paralitzat per intervenció econòmica. Segons la Conselleria aquest abonament serà complicat de dur a terme per la negativa d’intervenció econòmica a fer efectiu aquest abonament. STEPV no descarta plantejar al col•lectiu afectat accions de protestar per complir el compromís adquirit a setembre, ja que l’adjudicació d’aquest personal es va retardar per una decisió de la pròpia administració.
El Sindicat també ha preguntat quan es faran efectius l’ampliació de desdoblaments de FP acordada en Mesa Sectorial i publicada en el DOCV recentment. Segons l’administració aquests desdoblaments es faran efectius pròximament.

Proposta de document (aquesta proposta no és definitiva i pot tindre modificacions en la pròxima reunió de la Comissió de Seguiment)


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR