Professorat interí

Una interlocutòria del TSJ valencià desestima el retorn a l’acord de professorat interí de 2013

El Tribunal desestima, a més, la il·legalitat de l’acord de 2010 i imposa costes als demandants

dijous 10 desembre 2015 15:30 h

Un grup de docents interins van presentar un recurs de reposició contra la interlocutòria que suspén cautelarment l’article 14 de les dues convocatòries d’oposicions de 2015 (mestres i resta de cossos), que va recórrer STEPV després de guanyar el recurs contra l’acord de professorat interí de 2013. L’article 14 de les dues convocatòries d’oposicions de 2015, diu textualment:

STEPV fa una crida a la unitat del col·lectiu de professorat interí per lluitar contra les retallades

14. Exercici de llocs en règim d’interinitat
Sense perjuí del que establix l’Acord subscrit el 3 d’abril de 2013 per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i les organitzacions sindicals, pel qual s’establix el sistema de provisió de llocs de treball en règim d’interinitat, les llistes d’aspirants a exercir llocs en règim d’interinitat en els cossos docents estaran formades, a més, pels participants en el procediment selectiu per a l’ingrés en este que superen la fase d’oposició i no siguen seleccionats. S’ordenaran per la posició assignada en la llista d’aprovats corresponent i es mantindran indefinidament en la posició en què s’incorporen a la llista.

Aquest article donava compliment a un acord que ja no estava en vigor en el moment de la realització de les oposicions i per això STEPV en va demanar la suspensió cautelar, que el TSJ va avalar amb un auto, en clara coherència amb la sentència que donava la raó al Sindicat i que suspenia l’acord de 2013.
Ara, el TSJ desestima el recurs presentat per aquest grup de docents interins mantenint, doncs, la coherència en les decisions preses anteriorment. En la demanda es defensava l’ordenació de les llistes després de les oposicions de 2015 segons les convocatòries d’oposicions, però, a més, s’argumentava que l’acord de 2010, actualment en vigor, és “discriminatori i contrari al principi d’igualtat”.
El TSJ ha fallat desestimant el recurs i ha condemnat a costes les persones demandants. A més, proclama que la sentència guanyada per STEPV contra l’acord de 2013 és ferma i no dóna lloc a un nou recurs de reposició.
STEPV entén les raons per les quals aquest grup de docents interins han presentat aquest recurs i altres, que encara estan esperant sentència. El Sindicat considera que la via empresa per aquests docents, és a dir, la judicialització continuada de l’aplicació de l’acord de 2010 i la defensa de l’acord de 2013 no és la solució per a la problemàtica del col·lectiu d’interins. Cal, per al Sindicat, recuperar la plantilla retallada durant aquests darrers anys (5.000 llocs de treball en quatre anys) per a garantir que tot el món que ha treballat en aquest període i els nous aspirants puguen treballar.
L’acord de 2013 va generar la divisió del col·lectiu de docents interins, amb conseqüències nefastes. Cal, doncs, recuperar la unitat del col·lectiu, fer un front comú per a defensar els drets del professorat interí, el més feble en un context de crisi i retallades, i apostar per la recuperació de les plantilles i l’estabilitat del professorat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR