Retallades

STEPV insta a mantindre les reclamacions i recursos pels 44 dies de la paga extra

El Sindicat fixa fins el 30 de juny el termini perquè, qui no ho ha fet encara, interpose les reclamacions corresponents

dimecres 18 juny 2014 16:35 h

El passat 9 de juny de 2014 va tindre lloc una reunió de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública Valenciana. La MGN és l’àmbit de negociació del personal estatutari, funcionari i laboral de la Generalitat Valenciana dels sectors d’Ensenyament, Generalitat, Justícia i Sanitat.

Cal continuar la via jurídica per assegurar el reconeixement dels drets a percebre la part de la paga meritada

La reunió va servir per tractar sobre el pagament dels dies meritats de la paga extraordinària de desembre de 2012. És a dir el període comprés entre els dies 1 de juny i 14 de juliol per al personal estatutari i funcionari i des de l’1 de juliol al 14 de juliol per al personal laboral.
Com totes i tots sabeu, els Tribunals de Justícia estan estimant parcialment els recursos individuals presentats per les persones afectades pel RD 20/2012 i pel Decret 6/2012 que suprimien el pagament de la totalitat de la paga extraordinària. Els tribunals han fallat a favor de pagar la part meritada de la paga amb anterioritat de l’aprovació del RD 20/2012.
El personal de justícia ha guanyat que se li retorne el 100% de la paga ja que el seu règim laboral és un altre i la Generalitat Valenciana no ho va tindre en compte quan els hi va suprimir la paga.
Per al Sindicat, la Generalitat Valenciana ho tenia ben fàcil, només havia de aprovar una resolució per pagar a tota la seua plantilla la part meritada. Més clar: pagar d’ofici al personal que treballa a l’ensenyament públic, justícia, administració del consell i sanitat de manera immediata.
Per contra, el que ha fet és proposar-nos un acord pel qual pagarà d’ofici a tota la seua plantilla de forma diferida, diem bé a tota la seua plantilla, tant la que haja presentat recursos com la que no ho haja fet, l’acord diu que com a molt tard, a la nòmina de gener de 2015. És a dir, retindrà el que és nostre durant més de sis mesos. I això ho vol fer amb el nostre consentiment.
Aquest acord signat per tots els sindicats excepte Intersindical Valenciana no fa cap referència al pagament de la resta de la paga extraordinària ni tampoc a la recuperació d’altres retallades que ens han aplicat als darrers anys.
El que sí diu és que es traslladarà l’Acord, en el termini de quinze dies a les entitats, institucions i la resta de persones jurídiques afectades pel RD 20/2012 i pel Decret 6/2012, per a assegurar l’abonament al seu personal dels dies meritats corresponents a la paga extraordinària de desembre del 2012, sense perjuí de la necessària adequació en la seua aplicació a la naturalesa, fins, i règim jurídic de cada un dels subjectes jurídics afectats, les seues institucions i el seu sector públic.
I ara, què fer?
Totes les organitzacions sindicals vam acordar al 2012 un full de ruta conjunt i unitari per defensar jurídicament el personal afectat per aquestes normes legals. L’acord va ser presentar recursos coordinadament en totes les administracions públiques. Alguns sindicats van oferir recursos individuals al personal. Doncs bé, tant els recursos individuals com els presentats pels sindicats han estat guanyats als tribunals i són els que han obligat a la Generalitat Valenciana a signar l’Acord de 9 de juny.
Una vegada conegudes les sentències favorables parcialment, des del Sindicat es va recomanar al personal que no estava inclòs en alguna de les sentències que presentara reclamacions individuals amb una doble finalitat: pressionar el govern a pagar d’ofici i per aconseguir el dret individual de cada persona a recuperar eixa part de la paga
Ara, malgrat la signatura de l’Acord, nosaltres considerem que cal continuar la via jurídica per assegurar el reconeixement dels drets a percebre la part de la paga meritada. Ningú sap el que pot passar en un futur immediat, menys en l’actual situació que travessem. Ningú pot assegurar que l’Estat no recorrerà l’acord, o que finalment la Generalitat no complesca per motius pressupostaris, etc.
Per això, i per poder ordenar la defensa jurídica, volem tancar la presentació de les reclamacions el dia 30 de juny. Si en el termini de tres mesos Conselleria no dóna resposta caldrà interposar recursos contenciosos (gratuïts per a l’afiliació) i, en tot cas, sol·licitar l’extensió de sentència. D’aquesta manera continuem pressionant l’administració i, si no fa el pagament en gener de 2015 com consta en l’acord, almenys la gent que continua la via jurídica té garantit el pagament.

Descarrega’t ací la reclamació

Etiquetat com a

paga extra

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR