Retribucions

Abonament de la quantitat pendent 50% de la paga extraordinària 2012 als docents de la concertada

dimecres 06 juliol 2016 10:26 h

El 50% que faltava per cobrar de la paga extra de 2012 serà abonat en la nòmina d’aquest mes de juliol, segons declaracions de la Cap de Serveis de Centres Concertats, Xelo Roig, a membres de STEPV. Açò és possible segons ens ha explicat, gràcies a la notificació favorable que va tindre ahir dilluns de la Conselleria d’Hisenda.

Recordem que l’Acord de la Mesa General de Funció Pública signat el 13
d’octubre de 2015 preveia la recuperació en 2015 de les quantitats corresponents de la paga extraordinària de desembre de 2012 fins a arribar al 50% d’aquesta i la negociació del 50% restant per a la seua inclusió en els pressupostos de la Generalitat de 2016.

Aquestes mesures afectaven a tot el personal públic: administració, sanitat, educació, com al sector públic instrumental, universitats i ensenyament concertat.

Per altra banda se li ha preguntat per la informació sobre les substitucions (contracte d’interinatge) en centres concertats. Respecte a la informació donada en l’última circular que s’envia a finals del mes de juny a les direccions dels centres i a les organitzacions sindicals i patronals del sector. Ens ha corroborat que les substitucions que siguen inferiors a 12 mesos no cobraran les nòmines en pagament delegat del mes de juliol i agost com així va notificar a la circular. No obstant això, ens ha assegurat que tots aquells substituts que estiguen cobrint una baixa de llarga duració, és a dir, superior a l’any, sí es farà efectiu l’abonament en pagament delegat d’estes nòmines.

Ens ha confirmat al mateix temps que s’abonarà en aquest mes de juliol la quantia total de les hores de desdoblaments en cicles formatius als docents afectats que portaven des de l’1 de setembre de 2015 sense cobrar aquestes hores. Aquest professorat afectat es posa en contacte amb el sindicat fa un parell de mesos. Des d’eixos moments el sindicat demanà explicacions a l’administració, insistint i pressionant a l’administració perquè s’abonaren les hores de desdoblaments a aquestos docents.

Des del Departament de Serveis de Centres ens comentaren que tenien pendent fer una resolució per regular aquest abonament al professorat en pagament delegat de la concertada, atenent el que marca l’ordre 69/2015, de 25 de juny, de la Conselleria d’Educació que especifica que aquells cicles formatius LOE que provenen de la transformació de cicles LOGSE podran desdoblar si mantenen el requisit de tindre més de 20 alumnes per grup.

En total al voltant de 14 centres concertats estaven en esta situació, desdoblant les hores perquè l’ordre els ho permetia però sense que es fera efectiu l’abonament en nòmina d’aquestes hores als docents afectats.

Des de STEPV s’ha insistit per revertir aquesta situació que finalment ha donat els fruïts esperats.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR