Polítiques educatives

Reunió sobre formació amb la Conselleria d’Educació

Aquest matí ha tingut lloc una reunió de treball entre la subdirecció general de formació del professorat de la Conselleria d’Educació i les organitzacions sindicals que tenen representació en la Mesa Sectorial.

dijous 19 setembre 2024 13:35 h

Per part de l’administració s’ha ofert informació al voltant de la nova organització dels CEFIRE, tant dels territorials com dels provincials, i de les línies prioritàries de formació que des del Servei de Formació del Professorat s’han establert, que són: la competència en lectoescriptura, el pensament computacional, la sostenibilitat ambiental i la internacionalització. La Conselleria ha afirmat que es manté tot el personal que hi treballa.

D’altra banda, s’ha explicat que la previsió d’inici per al curs de formació obligatori per a la fase de pràctiques és la primera quinzena de gener amb una durada de 45 hores i dos mesos aproximats de durada.

Un altre tema que ha centrat la reunió han estat els impagaments en dietes i despeses, entre els quals destaquen els de les mentories digitals de 2022. La Conselleria ha explicat que estan treballant en tots els recursos de què disposen per poder fer l’abonament com més ràpidament millor en la nova plataforma que s’ha habilitat. A més a més, han indicat que s’han establert una sèrie de protocols perquè els pagaments futurs d’aquests conceptes siguen dins el termini i en la forma escaient, evitant aquestes indesitjables situacions.

El Sindicat ha preguntat també pel curs de funció directiva, ja que normalment la convocatòria sol eixir en l’últim trimestre del curs i s’executa el primer trimestre del curs següent. Conselleria ha explicat que pretenen oferir-lo enguany, però que estan actualitzant els mòduls i els continguts. També s’ha preguntat pel màster de formació del professorat per al professorat especialista en sectors singulars que no té formació universitària i que fa dos cursos que no es convoca. Conselleria ha contestat que estan pendents d’una resolució del MEC que permeta oferir-los.

Pel que fa a la competència digital i les acreditacions, el Sindicat s’ha queixat de la manca de places en els diferents nivells i que al País Valencià solament s’oferisca fins al B2, quan hi ha territoris de l’Estat en què pot aconseguir-se fins al C2.

Finalment, la Conselleria ha explicat que volen millorar la comunicació entre les persones coordinadores de formació dels centres i les assessories dels CEFIRE, facilitant als centres els quadrants de les guàrdies dels assessors i les assessores així com amb unes instruccions que agilitzen les respostes als dubtes plantejats.

El Sindicat valora positivament la reunió i la voluntat d’establir una comunicació fluida entre la subdirecció general de formació del professorat i les organitzacions sindicals.

Etiquetat com a

formació

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR