Dignitat del professorat

La conselleria no informa les EOI sobre els cursos de formació d’idiomes en els seus centres

Es carrega de més faena el professorat que ja estava carregat

dimarts 30 octubre 2012 13:44 h

STEPV vol informar i denunciar la desorganització total que s’està produint amb els cursos de formació en llengües del professorat en les EOI per a formar el professorat en el context de l’ensenyament plurilingüe.

Les EOI s’han assabentat per l’alumnat de l’inici de les classes i sembla que serà el proper 5 de novembre

La falta d’informació està generant molts problemes en aquests centres a l’hora d’organitzar horaris, nivells, professorat i informar l’alumnat. La conselleria fa i desfà sense notificar ni a les direccions ni als caps d’estudis. Tampoc no s’està fent càrrec de tots els correus i telefonades de les direccions de les escoles que volen rebre informació referent a la qüestió.
Les EOI fa molts anys que demanen fer-se càrrec de la formació en idiomes del nostre professorat. Amb l’aprovació del decret del plurilingüisme es fa més necessaria que mai aquesta formació i dotar les EOI amb les places i la infraestructura convenient hauria de ser una de les prioritats de l’educació pública. Per desgràcia, no és el cas al País Valencià.
El que s’ha de saber i no se sap dels cursos d’EOI de formació del professorat:
Discriminació entre professorat: només el professorat amb jornada completa (4 grups) i sense reducció de cap tipus ha de fer aquests cursets. Les 2 hores d’augment de la jornada lectiva només s’apliquen a aquest professorat, raó per a qual es carrega de més faena el professorat que més carregat estava ja. A més, la conselleria demana que hi haja una persona coordinadora d’aquests cursos per EOI sense donar reducció ni informar en què consistirà aquesta coordinació.
Començament de les classes: no ha arribat CAP informació del començament de les classes. Les EOI se n’han assabentat per l’alumnat i SEMBLA que serà el proper 5 de novembre.
Nivells: els/les caps d’estudis entregaren al començament de curs a la conselleria una distribució d’horaris i nivells per a adequar la demanda de l’alumnat a què podia oferir cada EOI. Aquesta distribució NO s’ha respectat ni s’han notificat els canvis! A pocs dies de l’inici de les classes, el professorat s’ha hagut d’assabentar del nivell que ha d’impartir mirant-ho pel seu compte en Internet, i per això, la preparació de les classes amb antel·lació ha sigut impossible.
Plataforma en línia privada: és una empresa privada (Oxford) la que gestiona la plataforma en línia. Per què privada?, quin professorat gestionarà l’alumnat en línia i d’on ve aquest professorat?
Avaluació i continguts: tampoc no se sap res de si s’ha d’avaluar l’alumnat de la destresa oral o no, ni com s’ha de fer, ni quan, ni tan sols els continguts que s’han d’ensenyar.
STEPV exigeix, per tant, que la conselleria n’informe immediatament les EOI i el professorat afectat per tal de poder preparar l’atenció a tot aquest alumnat amb unes mínimes garanties de qualitat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR