Meses de negociació

STEPV rebutja el tancament de huit Cefire i allarga la negociació del nou model de formació

Només huit centres per a atendre més de 70.000 docents.

dimecres 25 juliol 2012 17:26 h

Aquest matí ha tingut lloc la reunió de la mesa tècnica en la qual s’ha tractat la supressió de centres de formació, innovació i recursos (Cefire) del professorat i la nova normativa que regularà el model de formació del professorat, entre altres normes.

La pressió sindical ha permés que la conselleria accepte allargar la negociació de l’ordre de formació

STEPV ha rebutjat el tancament de huit Cefire (Alcoi, Benidorm, Elx, Gandia, Godella, Ontinyent, Sagunt i Alzira) i ha demanat els criteris pels quals es tanquen aquests centres de formació. La resposta de l’administració (millorar l’eficiència i la formació en línia) no ha convençut el sindicat perquè no són criteris que justifiquen l’eliminació d’uns centres i el manteniment d’altres. En tot cas, el criteri és bàsicament econòmic perquè res no justifica el tancament de cap Cefire. A més, STEPV ha demanat dades sobre la demanda de formació del professorat en aquests centres, informació que no ha facilitat l’administració per a negociar aquest aspecte.
Amb aquesta supressió només quedaran els Cefire d’Alacant, Castelló, Elda, Orihuela, Torrent, València, Vinarós i Xàtiva, és a dir, la meitat dels actuals. Aquests centres hauran d’atendre la demanda de formació de 2.000 centres educatius públics i privats i més de 70.000 docents, una gestió absolutament impossible de dur a terme.
Aquesta decisió de suprimir aquests Cefire es va fer pública al juny i és ara, al final del juliol, quan plantegen negociar-la, la qual cosa indica la manca de voluntat de l’administració d’arribar a acords i de menyspreu a la negociació col·lectiva.
D’altra banda, la pressió sindical ha permés que la conselleria accepte allargar la negociació de l’ordre de formació del professorat. Una norma tan important no es pot tancar demà en mesa sectorial com pretenia l’administració.

Capacitació en llengües estrangeres

Una altra normativa que s’havia de negociar aquest matí (s’ha ajornat per a demà) és la capacitació en llengües estrangeres. Educació vol que 3.000 docents es formen en les EOI cada curs.
STEPV posa en qüestió aquest plantejament davant les notícies que arriben del Ministeri d’Educació en què es preveu una retallada molt important de les EOI que faran impossible aquesta formació. Per tant, el sindicat instarà demà la conselleria perquè pressione el ministeri a fi que frene tot intent de retallada de centres d’EOI.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR