Retribucions

Informació sobre les demandes de la paga extraordinària de Nadal de 2012

El sector de concertada de STEPV va llançar una campanya a principis d’octubre instant a tot aquell docent que vulguera recuperar els diners substrets per la Conselleria d’Educació.

dijous 06 febrer 2014 15:21 h

El Decret-Llei 6/2012 de 28 de setembre (aplicació al País Valencià del RD 20/2012 de 13 de juliol) ens retallava la Paga Extra de Nadal de 2012 en els mateixos termes que al funcionariat públic.
El sector de concertada de STEPV va llançar una campanya a principis d’octubre instant a tot aquell docent que vulguera recuperar els diners substrets per la Conselleria d’Educació. Calia interposar una reclamació a títol individual a l’Administració abans que prescriguera a data de 23 de desembre de 2013, ja que les quantitats a reclamar prescriuen al cap d’un any en l’ensenyament concertat.

Arribats a aquest punt i després de ser assessorats pel Serveis Jurídics del nostre sindicat, el Secretariat Nacional de Privada ha considerat necessari iniciar el segon pas, una vegada transcorregut el termini de contestació de la Conselleria i sense obtindre cap resposta de la mateixa.
Aquest segon pas conté dues vies procedimentals i cal que n’escolliu unar:

Primera via procedimental

 
Interposar una demanda judicial que anirà directament contra l’Administració i l’empresa. Si no demandem al centre la conseqüència seria que el judici (que en principi seria cap a 2015-2016) s’hauria de suspendre, ja que el jutge ens obligarà a demandar al centre (litis consocio pasivo necesario) la qual cosa suposarà que el judici s’ajorne de 6 a 7 mesos més en el temps. En aquesta via, el procés de demanda costa 56 euros per a totes i tots aquells que no siguen afiliats. Per a l’afiliació el procés de demanda és gratuït.

L’altra via procedimental que aconsellem:

Consta en tornar a interposar reclamació a l’Administració abans del 23 de desembre de 2014 per interrompre el termini de preescripció d’un any a l’espera de la resolució judicial del recurs contenciós interposat pel sindicat contra el Deret Llei 6/2012 de 28 de setembre on se’ns aplicà la retallada.

CONSEQÜÈNCIES:

Si optem per la primera via i decidim no esperar i demandar,  el jutge pot fallar a favor de cobrar tant sols la part proporcional que són els 44 dies on ens eixia a cadascú de nosaltres una quantitat determinada. Pedrem, doncs, la part subsidiària que també està inclosa en la reclamació. Ja que encara no sabrem com haurà quedat el contenciós interposat pels companys de pública.
Si optem per la via de la pròrroga de la reclamació haurem de presentar cada any abans de la paga extra de nadal de desembre el model de reclamació i esperar a veure què passa amb el contenciós.
Aquells que opteu tant per un procediment com per l’altre ens heu de comunicar des d’ara fins el divendres 14 de febrer de 2014 la vostra decisió via mail o per telèfon.
Preguem que ens contesteu el més aviat possible, ja que tenim menys de dos mesos de termini per interposar les demandes.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR