Meses de negociació

Es negocia el concurs de trasllats i la distribució de les places de les oposicions de mestres

STEPV ha proposat incorporar una sèrie de millores en el concurs de trasllats i ha tornat a rebutjar la negociació de les oposicions del cos de mestres fins que es resolga el Decret Iceta en el Congrés dels Diputats

dimecres 20 octubre 2021 19:09 h

Al primer punt, el concurs de trasllats, STEPV ha fet les propostes següents:

- Oferir al concurs de trasllats la totalitat de places catalogades, per evitar la provisionalitat, sobretot perquè enguany han hagut oposicions de diferents cossos, també el d’inspecció educativa.
- Evitar el bloqueig de places al concurs per traure-les amb B2 a altres procediments. Aquesta és una pràctica que ha suposa inestabilitat en la plantilla d’infantil als centres educatius i ha provocat que moltes persones no puguen optar a eixes places de forma definitiva.
- Tractar també les vacants d’inspecció en la mesa en la que es parlarà de les vacants que s’oferiran al concurs.
- Negociar els llocs d’especial dificultat, per adaptar la normativa a la realitat actual. Cal, entre altres, determinar els centres de caràcter singular (antics CAES) que seran d’especial dificultat.
- Negociar els centres de provisió voluntària i analitzar com ha funcionat la mesura als centres on hi ha molta inestabilitat de plantilla. El sindicat ha demanat de nou la creació d’un grup de treball per tractar fórmules per garantir l’estabilitat de plantilla a aquests centres.
- Avançar en la digitalització de la documentació i en el creuament entre bases de dades per evitar haver de presentar tota la documentació any rere any.
- Publicar les instruccions de baremació. Conselleria ha proposat fer un document de preguntes freqüents.
- Possibilitar la pujada a la plataforma de la documentació específica requerida a determinats llocs (per ex. FPA comunicació), per evitar problemes de creuament de dades amb els registres, mentre es digitalitzen totes les titulacions.
- Demanar al Ministeri que s’elimine la limitació de 5 punts a l’apartat “4.3 Altres coordinacions docents”, ja que és una limitació acordada, però no arreplegada al RD.
- Aplicar la sentència del Suprem sobre els llocs d’especial dificultat que permetria utilitzar els punts encara que no es participara des del lloc.
A més, Conselleria ha informat que a l’apartat de la capacitació en anglés, es podrà computar també el C1 d’anglés, en cas de no tindre la primera, sempre que a la persona participant li interesse meritar en aquest apartat, ja que no es computaran dos nivells de la mateixa llengua.
Així mateix, ha explicat que tenen previst revisar la catalogació d’algunes aules CIL. El sindicat ha demanat que siguen llocs de provisió voluntària.
STEPV ha demanat dedicar el temps suficient a la catalogació de places d’orientació als centres de primària i que aquestes no siguen adjudicades de forma forçosa, si la persona només demana llocs a centres de secundària. Conselleria ha explicat que volen traure totes les places, tant les que són a temps complet, com les que són a temps parcial i que aquestes últimes es podrien fer de petició voluntària, evitant les adjudicacions forçoses. El sindicat ha insistit en la necessitat de tractar el tema amb temps per evitar més problemes als que ja arrossega el col·lectiu.
Respecte a la distribució de places per a les oposicions del cos de mestres, STEPV ha tornat a reiterar que s’està negociant en el Congrés dels Diputats la llei de reducció de la temporalitat que pot incloure altres procediments selectius com el concurs de mèrits. Per tant, el Sindicat no veu oportú iniciar aquesta negociació fins que no es resolga la nova llei, coneixent, a més, el posicionament contrari del Sindicat respecte a l’actual procés de concurs oposició. Novament, STEPV s’ha quedat sol en aquesta demanda.
En el torn obert, el sindicat ha solicitat recuperar la presencialitat a les meses de negociació i l’atenció presencial amb normalitat, tant a les direccions territorials com a Conselleria. Així mateix ha tornat a demanar la convocatòria de la Comissió de Seguiment de l’Acord d’interins.
STEPV també ha demanat alguns aclariments sobre l’acreditació de titulació per entrar en borsa, per part de les persones suspeses a les oposicions 2021. Cada persona ha d’aportar la documentació que la plataforma li demane. Totes les persones (tant les de l’annex I, com les de l’annex II) entraran en borsa a l’hora. Trauran una nova resolució quan acabe el procediment d’acreditacions. Si hi ha alguna persona que no estiga als llistats, si va demanar a la inscripció estar en borsa, cal que contacte amb .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR