Meses de negociació

Informació sobre la Mesa Sectorial de modificació de les oposicions de mestres 2024

STEPV ha advertit de les queixes de les persones ja inscrites si es torna a obrir un nou termini d’inscripcions

divendres 23 febrer 2024 14:09 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial sobre la modificació de l’Annex IV, referent a la prova pràctica, del concurs oposició del cos de Mestres de 2024. Els canvis són en la majoria referents a aspectes terminològics, no obstant això, s’ha incorporat un canvi substancial en l’especialitat de Música introduint-se una nova prova de caràcter instrumental i també en Pedagogia Terapèutica i Audició i Llenguatge on la prova versarà sobre la intervenció en l’aula i no sobre una situació d’aprenentatge, donades les característiques de les tasques docents que fan aquests especialistes en el seu dia a dia.

Els canvis són substancials i necessaris per ajustar-se a normativa i, per tant, estan obligats a tornar a obrir un nou període d’inscripció

D’altra banda, la Conselleria ha introduït en aquesta modificació de la convocatòria l’obertura novament del termini de sol·licituds de participació. Qüestió que ha generat nerviosisme entre els participants ja inscrits donat que poden veure’s alterades les ràtios de cada especialitat.
El Sindicat ha demanat explicacions a la Conselleria sobre l’obligatorietat o no d’introduir aquests canvis. En el preàmbul no trobem referència explícita a cap normativa, i en el Reial Decret 276/07 que regula l’ingrés a la funció pública docent no hi cap concreció sobre les proves més enllà de les característiques generals de cada part. A més a més, STEPV ha posat damunt de la taula el malestar que s’ha generat entre els participants per l’obertura d’un nou termini de sol·licituds de participació i, sobretot, pels canvis que s’estan produint poc abans de la celebració del procediment selectiu.
La Conselleria ha explicat que els canvis són substancials i necessaris per ajustar-se a normativa i, per tant, estan obligats a tornar a obrir un nou període d’inscripció, perquè tenen sentències perdudes que van en esta línia i no poden arriscar-se que es judicialitze el procediment. Així, totes aquelles persones que ja han formalitzat la inscripció no han de fer ara cap tràmit més, segons han informat.
En última instància, la Directora General de Personal Docent ha explicat en mesa que STEPV ha guanyat una sentència que anul·la en algunes especialitats d’Art i Disseny la prova pràctica sobre la tutela de les investigacions de l’alumnat. Açò implica que en 11 especialitats s’han de revisar aquestes notes i fer els canvis pertinents. Les persones que ja han superat el procediment i estan nomenats funcionaris de carrera no es veuran afectades, solament poden produir-se noves incorporacions de persones que, en eliminar aquesta prova ara puguen quedar seleccionades i, per tant, s’afegiran a la resta de persones seleccionades en aquell procediment.

23 de febrer de 2024


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR