Els centres educatius començaran el curs 2024/25 sense la plantilla completa

Les retallades de plantilla docent, la climatologia, la mal anomenada llei de “llibertat educativa” marcaran l’inici del curs 2024/25

dimarts 27 agost 2024 14:55 h

L’1 de setembre els centres educatius no comptaran amb la plantilla completa de professorat perquè la Conselleria va decidir unilateralment no adjudicar en juliol ni els temps parcials ni les substitucions indeterminades, que el curs passat van suposar més de 1500 places.

El curs 2024/25 serà el curs del desplegament de la mal anomenada llei de “llibertat educativa”

Tot i que la Conselleria va afirmar que s’oferiran aquestes places en la primera adjudicació d’inici de curs, que serà a setembre però encara no està anunciada, l’1 de setembre faltarà tot aquest professorat que, a més, no tindrà temps per a conèixer el centre abans del començament de les classes el 9 de setembre, ja que serà adjudicat durant la primera setmana de setembre.

Aquesta decisió de Conselleria no va ser traslladada als sindicats ni negociada en cap moment i és una decisió que perjudica els centres i el professorat que no ha tingut l’oportunitat de triar aquestes places. STEPV exigirà que, almenys, el seu nomenament siga des de l’1 de setembre, per no perdre poder adquisitiu.

Recordem que el Sindicat va denunciar en el mes de juliol que s’havien retallat vacants en tots els cossos docents, però especialment en conservatoris (151 places menys) i en escoles oficials d’idiomes (90 places menys), amb la qual cosa STEPV afirma que el sistema educatiu està en recessió des que governa el PP.

També recordem que el Sindicat va presentar un recurs contenciós contra la suspensió de l’acord de plantilles, signada per tots els sindicats amb el govern del Botànic, i que suposava un increment de 5000 llocs de treball en dos cursos.

Climatologia

D’altra banda, a STEPV li preocupa la manca d’adaptació dels centres a la climatologia actual. Ja fa temps que el sindicat reclama una adequació dels centres a les onades de calor, que a setembre també són freqüents.

Nova llei educativa

El curs 2024/25 serà el curs del desplegament de la mal anomenada llei de “llibertat educativa”, que pretén reduir l’ensenyament en valencià a la mínima expressió. El Sindicat treballarà al màxim per evitar aquesta situació.

Condicions laborals

STEPV continuarà treballant aquest curs per la millora de les condicions laborals del professorat ja que, durant el curs 2023/24, la Conselleria no ha volgut negociar cap aspecte relacionat amb aquest tema, malgrat les demandes sindicals. També continuarà insistint en la publicació del protocol d’agressions al professorat i en la millora de la convivència als centres educatius.

Etiquetat com a

inici de curs

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR