Polítiques educatives

STEs, STEPV, STEI, STEE-EILAS i USTEC·STEs reproven el ministre Wert i la LOMQE

Els sindicats de l’ensenyament es van reunir a Barcelona l’11 d’octubre i van acordar una declaració conjunta davant l’actitud del ministeri respecte a la immersió lingüística i la reforma educativa.

Reresentants d'STEs, STEPV, STEI, STEE-EILAS i USTEC·STEs, en la reunió de Barcelona.

dimecres 17 octubre 2012 07:32 h

La Confederació STEs, STEPV, STEI, STEE-EILAS i USTEC·STEs reunits l’11 d’octubre a Barcelona manifestem:
1. Exigim la dimissió del ministre Wert pel deteriorament de l’ensenyament públic que arreu de l’Estat estan provocant les seues retallades i per la seua actitud prepotent, falsa i irresponsable contra la immersió lingüística, que és una de les bases dels sistemes educatius amb llengua pròpia.
2. Rebutgem l’avantprojecte de llei educativa (LOMQE) perquè:
    - Ens retorna cap a un model d’ensenyament centralitzador, predemocràtic i bàsicament memorístic, segregador, que busca introduir elements característics de la gestió privada a l’ensenyament públic amb la intenció de promoure la selecció laboral de l’alumnat aprofundint la divisió social del treball en funció de la seua classe social.
    - Pretén imposar un model d’organització i gestió escolar jerarquitzador i autoritari.
    - La seua aplicació retallaria encara més les plantilles i els recursos de l’ensenyament públic i empitjoraria les condicions de treball del professorat.
3.  Reiterem el nostre compromís amb l’ensenyament públic i la seua qualitat i amb la necessitat de continuar les mobilitzacions unitàries del professorat i la comunitat educativa i fer-les extensives a totes aquelles associacions ciutadanes i moviments socials interessats en la defensa de l’ensenyament públic,  amb dos objectius fonamentals: la derogació  del Decret 14/2012 del ministre Wert i impedir la promulgació de la LOMQE.
4. Ens comprometem així mateix a utilitzar totes aquelles vies institucionals que ens permeten oposar-nos públicament i socialment a la LOMQE per contribuir així a impedir-ne la promulgació.
5. Davant els continus atacs del govern central i els governs autonòmics del PP a la capacitat competencial en matèria educativa de les diferents nacions i comunitats de l’Estat, refermem la nostra voluntat de continuar lluitant per defensar-la i, en especial, la llengua pròpia perquè constitueix l’eix vehicular de l’ensenyament en cada territori,  com també ens comprometem a continuar fomentant-ne l’ús social.

Barcelona, 11 d’octubre de 2012


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR