Condicions laborals

STEPV trasllada a la Mesa Sectorial el seu rebuig a la proposta de Celaà sobre el PTFP sense titulació universitària

Aquest professorat formarà part d’un nou cos de «Professorat especialista en sectors singulars de la Formació Professional». El Ministeri encara ni tan sols ha convocat la mesa de negociació per a integrar en el cos A1 el PTFP amb titulació, com diu la LOMLOE

dijous 27 maig 2021 17:37 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial amb la presència del Director General de Formació Professional i Règim Especial, per a tractar una normativa d’ensenyaments artístics. El Sindicat ha aprofitar el torn obert per a exposar el seu rebuig absolut a la proposta de la Ministra d’Educació de crear un nou cos de «Professorat especialista en sectors singulars de la Formació Professional» amb el professorat de les especialitats que no disposen de titulació universitària i que, per tant, no podran integrar-se al cos A1 com la resta de professorat tècnic d’FP amb titulació.

La Conselleria s’ha compromés a convocar una mesa sectorial per a tractar el tema quan disposen de més informació

Per al Sindicat, la creació d’aquest cos és un despropòsit, pels motius següents:
- La LOMLOE acaba de declarar a extingir l’actual cos de Professorat Tècnic d’FP (PTFP) i ara creen un cos nou per encabir-los.
- Es tracta d’un cos d’especialistes. Actualment hi ha PTFP funcionari de carrera i interí. Què passarà amb aquests col·lectius, perdran tots els seus drets actuals (retributius, de mobilitat, permisos, llicències, excedències, etc)? Recordem que el professorat especialista és el més precaritzat de l’ensenyament.
- La Ministra està reconeixent implícitament que la declaració a extingir del cos de PTFP ha sigut un error, perquè ara no sap què fer amb el professorat que no té titulació universitària.
- La proposta del Sindicat és que tot el professorat tècnic d’FP, independentment de la seua titulació, s’integre en el cos A1 (actualment són A2), fet que no ha estat recollit per l’administració. Però ni tan sols el Ministeri ha convocat encara la mesa de negociació que s’havia compromés per a tractar el procediment pel qual el professorat tècnic d’FP amb titulació universitària s’incorpore al cos A1, com diu la LOMLOE.
El Sindicat ha demanat a la Conselleria que trasllade a la Ministra d’Educació la retirada d’aquesta proposta i la convocatòria de la mesa de negociació urgentment. El Director General de Formació Professional ha explicat que no tenen més informació de la proposta que la publicada ahir als mitjans i que convocaran els sindicats quan tinguen una proposta escrita.

Etiquetat com a

ptfp mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR