STEPV torna a rebutjar l’oferta perquè no garanteix la continuïtat en el treball

Es negocia en Mesa Sectorial l’oferta pública d’ocupació docent i la convocatòria d’accés a places de subgrup superior

dijous 28 novembre 2019 16:56 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la concreció de l’oferta pública d’ocupació. En total es convocaran 3575 places d’ingrés lliure i 200 d’accés (per a funcionariat de carrera del cos de mestres que opte a places de secundària).

En la pròxima Mesa Sectorial la Conselleria donarà resposta a les demandes del Sindicat

STEPV ha manifestat la seua preocupació per les especialitats en què es puga preveure que el professorat interí que no supere les proves es quede al carrer. Això ha passat en les oposicions de 2019 en especialitats menudes dels cossos de conservatoris, FP o EOI. Per això ha demanat, després de fer una intervenció global sobre les conseqüències de les oposicions massives en el professorat interí, mostrar la incertesa del resultat en aquesta segona volta de les oposicions massives i un replantejament de la proposta, la retirada de l’oferta en algunes especialitats. El Sindicat ha traslladat les propostes que han arribat a l’administració, d’especialitats com Guitarra, Ceràmica i d’altres d’Art i Disseny.
Igualment, STEPV ha tornat a fer referència a les conseqüències que podrà tindre la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre les qüestions prejudicials que afecten el personal interí i que està prevista per a final d’any o principis de l’any que ve, tal i com va exposar en una de les meses sectorials prèvies.
La Directora General de Personal s’ha compromés a estudiar les propostes i es convocarà una nova Mesa Sectorial per a traslladar la proposta definitiva.
Quant a la negociació de la convocatòria d’accés, el Sindicat ha proposat una sèrie de millores que afecten les condicions laborals dels tribunals i milloren el procediment per a fer-lo més garantista. En la present convocatòria ja s’ha assumit que la Capacitació en Valencià deixa de ser un requisit i passarà a ser un mèrit. STEPV ha tornat a fer la reflexió que ja va posar damunt de la taula en la Mesa Sectorial en què es va negociar l’ordre que possibilita aquest fet i ha tornat a demanar la creació d’un grup de treball per estudiar la situació del valencià (i del plurilingüisme) als centres educatius valencians i a buscar fòrmules per a millorar l’aprenentatge i l’ús del valencià i el coneixement d’una llengua estrangera.
En el torn obert de paraula, STEPV ha preguntat per les qüestions següents (indiquem també les respostes):
- Comissió de seguiment de l’acord de professorat interí per resoldre determinades casuístiques. La convocaran el més prompte possible.
- En quina situació està el procediment de càtedres de secundària, EOI i art i disseny: pensen que abans de nadal podran publicar el llistat baremat.
- Cobrament del complement d’ESO pendent: els han avançat el 0,25% pendent, que és global. Per això no s’abonarà ara.
- Quan seran les últimes adjudicacions de l’any? Ho publicaran en la web quan ho hagen tancat.
- ROF de CIPFP: encara s’estan treballant esmenes i incorporant-les al document que es va negociar en Mesa Sectorial. Demanem que torne a passar per Mesa perquè hi ha canvis significatius en el document inicial.
- Estades formatives a l’estranger: professorat d’especialitats de diferents cossos que ara no poden accedir-hi també sol·liciten poder participar de la convocatòria.

Proposta d’oferta d’oposicions de la Conselleria d’Educació


Comentaris

Carlos Marco Blasco

29 novembre 2019 / 01:00 h

Bon sindicat el que lluita de debò per mantindre els llocs de treball de tots. Indecent els que els importa qui es vaja a l’atur.  Això, precisament, mai va ser la tasca que des de sempre han fet els sindicats i per a allò és que es varen fundar. Tristísima l’actuació d’altres sindicats.
A més a més Conselleria te la responsabilitat i els diners per a recolocar a tots els professors perquè necessitats de tasques d’educació a tota la població hi han moltíssimes. Massa.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR