Calendari escolar

STEPV s’oposa a la recomanació de Puig de declarar lectius les festes municipals

El President de la Generalitat ha recomanat que els festius municipals es declaren lectius. STEPV rebutja aquesta recomanació

dijous 25 febrer 2021 19:16 h

En la intervenció del President de la Generalitat, Ximo Puig, d’aquesta vesprada per anunciar les mesures de desescalada previstes a partir de l’1 de març, ha recomanat als ajuntaments que declaren lectius els dies festius que tenen decretats, especialment els dies de falles a València i la Magdalena a Castelló.

Mantindre a ratlla l’increment de contagis no pot suposar una nova sobrecàrrega de feina per al professorat

Tant el Consell Escolar Municipal de València com el de Castelló ja van abordar aquesta qüestió fa poc més d’un mes i ambdós consells van acordar mantindre els tres dies no lectius en falles i Magdalena com estaven previstos.
El Sindicat considera que no és de rebut carregar amb aquesta responsabilitat els municipis, i més quan ja ho han decidit, i li recorda al Consell que també té responsabilitats en el calendari escolar, sobre els períodes no lectius de Nadal o de Pasqua, per exemple. En Nadal, quan tots els experts estaven posant el crit d’alerta sobre el possible increment de contagis no es va prendre cap mesura respecte al calendari escolar. Desconeixem si té previst prendre alguna mesura respecte al període no lectiu de Pasqua, però des de STEPV advertim que tant el professorat, com l’alumnat necessita períodes de descans i, per tant, no acceptarem cap modificació del calendari escolar que comporte més pressió laboral al professorat.
Mantindre a ratlla l’increment de contagis no pot suposar una nova sobrecàrrega de feina per al professorat, suprimint els dies festius previstos per cada Consell Escolar Municipal.
Recordem, a més, que la Conselleria d’Educació s’ha entestat en convocar unes oposicions a les quals estan convocats 15.000 docents interins que estan intentant treure el curs més complicat de la història recent i ara només faltava que els retallaren els pocs dies que tenen per poder preparar-se, ja que l’administració no ha volgut atendre les peticions del sindicat de no celebrar enguany les oposicions, mentre dure la pandèmia.
A més, el Sindicat porta anys reclamant un calendari escolar basat en criteris pedagògics i no en el calendari religiós, com tenen altres països o fins i tot altres territoris de l’estat, com Cantàbria.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR