STEPV signa l’acord que permetrà l’alta en nòmina l’1 i 2 de setembre

Demà es reunirà el Consell per a validar l’acord. L’abonament dels dos dies s’aplicarà en el mes de novembre.

Moment en què STEPV signa l'acord aquest matí

STEPV

dimecres 10 octubre 2018 11:37 h

Aquest matí ha tingut lloc una reunió extraordinària de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí i una reunió de la Mesa Sectorial per a signar l’acord que permetrà l’alta en nòmina del professorat interí i del professorat en pràctiques.

La campanya de denúncies a inspecció de treball ha accelerat la solució al problema

Recordem que aquest curs l’alta en nòmina i a la Seguretat Social s’ha produït a partir del dia 3 de setembre en lloc del dia 1 per caure en dia inhàbil. Aquesta situació també va tindre lloc en 2012 però ara s’ha solucionat amb la signatura d’aquest acord, que té efectes retroactius a 1 de setembre de 2018 i que s’aplicarà en situacions futures en què coincidisca el dia 1 de setembre en dia inhàbil.
Segons ha explicat la Conselleria d’Educació, el problema va vindre quan intervenció general no va permetre que l’alta en nòmina s’efectuara des del dia 1. Des del moment en què STEPV, a finals d’agost, es va assabentar d’aquesta situació va posar en marxa una campanya per denunciar aquest fet a inspecció de treball, ja que és injusta i crea un greuge comparatiu amb la resta de professorat.
Aquesta campanya ha permés accelerar el procés de solució del problema, que ha tingut lloc aquest matí i continuarà demà en la reunió del Consell, que validarà l’acord sindical i donarà les instruccions perquè l’alta siga a partir del dia 1, tant per al cobrament com per a l’alta en Seguretat Social. Tanmateix, el cobrament d’aquests dos dies tindrà lloc en la nòmina de novembre perquè no dóna temps per a tramitar-la en el mes d’octubre.
El personal que haja sol•licitat i tinga concedit l’atur dels dies 1 i 2 de setembre rebrà una comunicació de l’atur perquè retorne la prestació d’aquests dos dies (recomanem que us poseu en contacte amb el Sindicat quan arribe aquesta comunicació per comprovar que és correcta).
STEPV valora positivament aquest acord, que soluciona la problemàtica de l’alta en nòmina no només enguany sinó per a sempre. El Sindicat agraeix a totes les persones que han presentat les denúncies individuals a inspecció de treball perquè la campanya ha tingut els efectes desitjats i s’ha solucionat el problema.
Així i tot, STEPV estarà vigilant perquè es complisca l’acord i el personal afectat estiga d’alta des del dia 1 de setembre i es realitze el pagament corresponent del dos dies que falten.

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR