Meses de negociació

STEPV signa el preacord que permet que els i les mestres d’institut recuperen el complement d’ESO

El professorat de PT i AL i el de FPA del cos de mestres perdien aquest complement amb motiu de trasllat

STEPV va registrar en maig de 2018 la petició per fer possible l'abonament del complement d'ESO

dijous 28 març 2019 12:58 h

Des de la LOGSE els i les mestres que treballen en instituts de secundària i en centres de formació de persones adultes tenen un complement retributiu per equiparar-se amb el professorat de secundària. En els casos de docents de les especialitats d’Audició i Llenguatge i de Psicologia Terapèutica es perdia aquest complement si es traslladaven a un altre institut per concurs de trasllats o comissió de serveis. Igualment passava amb els i les mestres de centres d’adults. Això provocava un greuge comparatiu entre qui sí el cobrava i el que no.

STEPV va engegar una campanya per fer possible aquest pagament

Això va motivar una campanya reivindicativa per part de STEPV per reclamar a la Conselleria la fi d’aquesta desigualtat que també era reclamada per via judicial. Finalment, aquesta reivindicació s’ha atés mitjançant la signatura d’un preacord aquest matí en Mesa Sectorial que serà ratificat dilluns que ve en Mesa General de Funció Pública, ja que depèn del fons addicional del 0,2% per al pressupost de 2018 provinent d’aquesta Mesa General.
Una vegada passe per la Mesa General el professorat afectat començarà a cobrar aquest complement que va perdre en les pròximes nòmines i amb efecte retroactiu des de l’1 de gener de 2018.
D’altra banda, el Director General de Personal ha informat que està treballant per fer possible que el professorat en pràctiques cobre els sexennis i els triennis si els correspon. Recordem que en el moment que un docent interí aprova les oposicions i venia percebent triennis i sexennis deixa de cobrar-los quan esdevé en pràctiques, amb la qual cosa també es genera un greuge comparatiu respecte a la resta del professorat.
STEPV ha traslladat diverses vegades a la Conselleria aquesta qüestió i, novament, el passat 1 de març directament al conseller Marzà en la reunió bilateral amb STEPV.
Esperem que aquest tema se solucione també ràpidament perquè aquest professorat recupere també aquests complements.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR