Condicions laborals
STEPV s’ha reunit amb la Directora General de Personal
Durant la reunió s’han abordat diferents qüestions, com l’impagament de les nòmines de setembre a una part del professorat interí, la situació de les URC i incidències sobre les baixes per COVID-19
Aquest matí una delegació de STEPV (formada pel responsable de Salut Laboral, Ismael Guardiola, els responsables d’Acció Sindical, Marc Candela i Núria López, que és alhora presidenta de la Junta de Personal Docent de València) s’han reunit amb Lina Herranz, Directora General de Personal.
En la reunió s’han tractat diverses qüestions, com la situació d’impagament de nòmines a una part del professorat interí, les baixes quan un o una docent es troben en quarantena i la necessitat de regular millor les URC (Unitats de Resolució de Conflictes), entre altres qüestions.
Sobre l’impagament de les nòmines de setembre la Directora General ha explicat que s’ha treballat per garantir que tot el professorat que ja ha treballat en els dos darrers cursos cobrara puntualment fins la segona adjudicació de setembre. Per això s’han reforçat les plantilles en les direccions territorials, ja que han de gestionar unes 20000 persones, ja que la resta de professorat funcionariat de carrera no té problemes en el cobrament de les nòmines. Les persones que no han cobrat, a falta d’un informe complet de cada direcció territorial, es deu a diversos motius: o bé hi ha errades en la documentació o les dades presentades (DNI, compte corrent, etc.), o bé no han treballat mai en el sistema educatiu i potser encara no han sigut gravats en nòmines, ja que no formen part dels bolcats massius de setembre de la gent que sí ha treballat anteriorment i, en aquests casos, s’ha de dur la documentació a fiscalitzar per intervenció econòmica, fet que genera retards. En eixe sentit, segons Herranz, s’està prioritzant aquest personal perquè cobren en octubre.
El Sindicat ha tornat a plantejar que cal modificar el sistema d’abonament de les nòmines, que depén d’Hisenda, perquè a mesura que vagen solucionant les incidències puguen anar cobrant i no haver d’esperar a octubre, a banda que cal implementar fórmules perquè cap persona adjudicada en juliol o en setembre no cobre quan correspon, una demanda que el Sindicat porta anys reclamant. Igualment, STEPV ha demanat un informe amb el nombre de professorat que s’ha vist afectat per l’impagament de les nòmines, fet que la Directora General s’ha compromés a facilitar pròximament.
El Sindicat iniciarà una campanya perquè les persones que no han cobrat ens ho comuniquen i fer el seguiment de cada cas i està a la disposició de les persones que no han cobrat per acordar les accions de pressió que es consideren necessàries.
STEPV també ha preguntat per la situació del personal que es troba en quarantena sense símptomes de COVID-19 i la Directora General ha informat que han donat instruccions per donar de baixa aquest personal per si finalment donen positiu i, mentrestant, gestionar la seua substitució, fet que està donant alguns problemes en les adjudicacions perquè mentre es comunica la baixa i s’oferta a les adjudicacions en molts casos el professorat titular de la plaça ja s’ha incorporat al centre i la persona substituta ha de retornar a la borsa, de vegades, el mateix dia que ha sigut adjudicada.
Quant a la situació de les Unitats de Resolució de Conflictes (dues per cada direcció territorial), que es van posar en marxa en 2017, el Sindicat ha plantejat la necessitat de la revisió del protocol actual per a corregir les deficiències existents actualment, ja que les hores de dedicació que disposen les persones membres (dues a proposta de l’administració i dues a proposta sindical en cada direcció territorial) són clarament insuficients per a l’atenció que requereixen les URC. A més, STEPV també ha reclamat formació a les persones membres
La Directora General de Personal s’està treballant amb les direccions territorials, de qui depenen les URC, per a actualitzar el protocol (i tractar el tema del crèdit horari) i que es compromet a implementar la formació necessària.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.