Meses de negociació

STEPV reivindica la reducció de la tasca burocràtica als centres en la negociació de la selecció de direccions

Hui s’ha negociat avui el procediment per la selecció de les direccions dels centres educatius públics del País Valencià i dels CIPFP d’Elda i Sant Vicent del Raspeig

dijous 27 gener 2022 17:16 h

STEPV ha aprofitat la mesa per demanar a Conselleria, una vegada més, fer una reflexió sobre l’excessiva burocratització dels centres a la que s’han afegit totes les tasques que està suposant la gestió de la pandèmia.

La gestió democràtica dels centres hauria de ser una màxima per aquesta Conselleria

Encara que Conselleria ha publicat dues resolucions per reduir la burocràcia, després de les reclamacions per part de STEPV de fer-ho, aquesta mesura puntual no és suficient i ha sol·licitat que la minva burocràtica es prorrogue en el temps i,fins i tot, es millore, per la salut del col·lectiu, que porta ja molt de temps suportant un sobreesforç físic i emocional que és ja insostenible. I una prova és que el 40% de les direccions de València i el 50% de les d’Alacant hagen decidit no renovar en el càrrec.
El Sindicat ha denunciat que la gestió democràtica dels centres hauria de ser una màxima per aquesta Conselleria i, en canvi, manté una tendència a fomentar un tipus de direcció de centres fonamentada en una organització jeràrquica i competitiva i orientada a l’eficàcia i la gestió més que no una cultura de la democràcia participativa.
 STEPV considera que la comunitat educativa ha de tenir en paper fonamental en el procediment de selecció, en especial el claustre del professorat i valora com a insuficient el paper que aquesta normativa reserva per a les persones docents.
En una línia similar, ha sol·licitat que la formació per exercir la funció directiva deixe de ser un requisit per poder participar en el procediment i passe a puntuar al barem de mèrits, tal com indica la LOMLOE. També ha proposat la reducció del nombre de vegades que es poden prorrogar els nomenaments de les direccions.
Com a conclusió el sindicat ha convidat a la Conselleria perquè reflexione sobre el tipus de gestió de centres i el model de direcció que fomenta, així com la seua selecció.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR