Condicions laborals

STEPV recorrerà les instruccions per a la determinació de grups i llocs docents en les EOI

Les instruccions no s’han negociat en Mesa Sectorial

EOI de Benidorm

dimecres 05 juliol 2017 14:28 h

STEPV ha tingut notícia de l’existència d’unes les instruccions no publicades al DOCV per a la determinació de grups i llocs docents en les Escoles Oficials d’Idiomes. Aquestes instruccions no han seguit els tràmits de negociació que marca l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, que estableix que qualsevol norma que afecte les condicions laborals ha passar necessàriament per mesa. Davant d’aquest incompliment, STEPV recorrerà aquestes instruccions. Així mateix, el sindicat vol desmentir públicament les declaracions a la Cadena Ser del Conseller, qui afirmà que sí que s’havien negociat amb els sindicats.

STEPV dóna suport al professorat d’EOI en el seues reivindicacions, i exigeix la retirada de les instruccions

A més, fa pocs dies, la Conselleria ha enviat a les Escoles Oficials d’Idiomes un document amb uns “aclariments” sobre aquestes instruccions, aclariments que s’han materialitzat en retallades en llocs de treball, ja que s’han reduït les hores de coordinació i de caps de departament en moltes escoles. D’acord amb aquestes instruccions, es modifiquen les condicions laborals del professorat d’EOI perquè s’augmenta la càrrega lectiva de caps de departament i de les coordinacions didàctiques. Aquest augment suposa, en alguns casos, la desaparició de llocs de treball.
S’ha de tindre en compte que les funcions que duen a terme les persones amb càrrec de cap de departament i coordinació són fonamentals per al correcte funcionament tant del curs escolar (elecció de llibres de text i de lectura, elaboració de materials per reforçar les quatre destreses, redacció de proves unificades per nivells, organització d’activitats culturals, etc) com de les proves de certificació de juny i de setembre. Aquestes proves, en el cas d’anglés i valencià especialment, necessiten una organització rigorosa per l’alt nombre de persones que s’hi presenten cada any.
El Sindicat considera que l’aplicació d’aquestes instruccions suposen una retallada encoberta que pot perjudicar greument la qualitat dels ensenyaments d’idiomes i de la seua certificació, ja que afecten directament l’organització didàctica dels centres.
Des del sindicat, voldríem també denunciar la falta d’informació que estan patint les EOIs respecte del Pla Integral d’Aprenentatge de Llengües per al professorat. A dia de hui per exemple, encara no es té cap informació dels cursos d’anglés online: com serà la plataforma, quins seran els continguts, com serà l’avaluació, etc.
Per tot açò, STEPV dóna suport al professorat d’EOI en el seues reivindicacions, i exigeix la retirada de les instruccions enviades als centres i la convocatòria d’una mesa sectorial per tractar les instruccions d’inici de curs d’aquestos ensenyaments.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR