Meses de negociació

STEPV reclama solucions a la problemàtica generada per la modificació de la puntuació en el concurs de trasllats

El Ministeri té previst modificar el barem del concurs de trasllats per a valorar l’antiguitat com a interí i en pràctiques del funcionariat de carrera en aplicació d’una sentència del Suprem, tot i que encara no se sap si afectarà aquest concurs de trasllats

dimarts 27 setembre 2022 15:08 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial amb la Conselleria d’Educació per a tractar la convocatòria del concurs de trasllats per al funcionariat de carrera i en pràctiques.

STEPV ha proposat que es negocie tan prompte com siga possible l’ordre de plantilles per acumular més vacants

STEPV ha fet una prèvia per a tractar la problemàtica que ha introduït la modificació del Reial Decret de Concurs de Trasllats sobre la puntuació de l’antiguitat de l’interinatge i de l’any de pràctiques en el barem de mèrits, coincidint, a més, amb la participació en el concurs de trasllats del curs 2023/24 amb tota la puntuació de les persones que superen el concurs de mèrits derivat de la Llei Iceta, previst per aquest curs. Aquesta situació ha estat criticada per el professorat que recentment ha superat el concurs oposició i ha realitzat la fase de pràctiques (o l’està realitzant aquest curs) i ha concursat (o concursarà) amb 0 punts en el concurs de trasllats, ja que es veuen perjudicades per a obtindre un destí desitjat.
Per a STEPV, tot canvi normatiu que provoque enfrontament entre col·lectius s’ha d’evitar a tota costa i per això ha demanat a la Conselleria que ho tracte amb el Ministeri per a buscar solucions de cara al concurs de trasllats de 2023/24, que és quan es produirà la situació exposada. STEPV també està estudiant diferents propostes, com per exemple que també puntuen a 0 com els qui han passat per un concurs oposició, per evitar greuges comparatius.
La Conselleria també comparteix amb el Sindicat que cal evitar greuges comparatius i considera que cal pensar solucions, jurídicament viables, per al concurs de l’any que ve. Per tant, hi ha marge per a treballar-ho. Quant a l’aplicació de la modificació del barem de mèrits en la convocatòria actual, encara no s’ha publicat al BOE i, per tant, no es pot introduir en les convocatòries dels territoris, de moment. Demà tenen una reunió amb el Ministeri i demanaran informació sobre el calendari previst de publicació de la modificació de la puntuació en el BOE. En tot cas, si es publica una vegada el DOGV ha publicat la convocatòria del concurs que negociem avui s’hauria de modificar, sempre i quan també es modifiquen les ordres procedimentals del concurs que ja s’han publicat en el BOE.
En definitiva, encara no està clar si s’aplicarà en aquest concurs de trasllats la modificació del barem de mèrits o no.
Quant a la convocatòria del concurs de trasllats cal aclarir que es tracta d’un concurs estatal i, per tant, el barem l’estableix el Ministeri mitjançant les ordres procedimentals i no es pot modificar (tret l’apartat de llengües pròpies). STEPV ha proposat que es negocie tan prompte com siga possible l’ordre de plantilles i que les vacants resultants d’aquesta nova ordre puguen ser oferides en aquest procediment. També ha insistit en la necessitat de publicar el nombre més gran de llocs disponibles així com acabar amb la política de reserva de places per a habilitar-les amb un requisit de llengua estrangera.
STEPV de nou ha demanat la constitució d’un grup de treball per estudiar la provisió de llocs dels centres de caràcter singular, centres d’especial dificultat i de difícil provisió i poder garantir l’estabilitat de les plantilles.
Una altra petició és que es continue avançant en un registre informàtic amb el qual siga més senzill aportar la documentació ja registrada, aportació que l’administració ha vist favorable, però que no pot garantir l’aplicació per aquest concurs, encara que ha manifesta intentar aconseguir-ho com a mínim amb la formació reconeguda al compte de formació. En qualsevol cas, s’ha demanat que s’indique clarament si cal aportar documentació o no.
També STEPV ha sol·licitat aclariments sobre el registre de titulacions de valencià, i que s’habilite un procediment per poder registrar-lo en aquest procediment.
Una altra de les reivindicacions presentades ha estat la necessitat de poder indicar a la petició de sol·licitud una petició voluntària i diferenciada a unitats específiques en centres ordinaris, així com que no s’adjudiquen d’ofici centres CEIP a personal d’orientació del cos de secundària.
STEPV també ha sol·licitat incloure les coordinacions dels grups de treball com a puntuació diferenciada de la participació.
Finalment, s’ha demanat que es publiquen les diferents guies del procediment i de preguntes freqüents així com les instruccions de baremació.
Torn obert
- La modificació de la Llei Valenciana de la Funció Pública Valenciana, que s’adapta a la llei Iceta quant a la limitació a tres anys d’ocupar una plaça, entenem que no s’aplica a Educació, però volem confirmació d’aquesta Conselleria. Resposta: els serveis jurídics de la Conselleria estan estudiant si afecta educació o no.
- La Direcció Territorial de Castelló només reconeix en el certificat de serveis prestats el temps treballat únicament a Castelló i no a la resta del País Valencià. Resposta: es posaran en contacte amb la DT de Castelló per corregir aquesta qüestió.
- Quan es publicarà el nou decret de permisos i llicències? Resposta: està en el jurídic consultiu.
- STEPV ha tornat a demanar la llista d’instituts que estan aplicant els àmbits i el nombre de professorat interí de règim especial que no disposa del C1 de Valencià.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR