Meses de negociació

STEPV reclama més desdoblaments i baixada de ràtios en la negociació de les instruccions d’inici de curs d’FP

També ha traslladat una bateria de propostes per a millorar la redacció

dimecres 06 juliol 2022 13:46 h

Aquest matí s’han negociat en Mesa Sectorial les instruccions d’inici de curs dels cicles d’FP de grau bàsic, mitjà, superior, cursos d’especialització i els programes formatius de qualificació bàsica.

STEPV ha fet una prèvia per a criticar que la Conselleria d’Educació no ha negociat les darreres normatives publicades, com la flexibilització de la FP i el mòdul professional de Formació en Centres de Treball (FCT), que afecten les condicions laborals del professorat i, per tant, són de negociació obligatòria en les meses sectorials.
Quant a les instruccions, el Sindicat ha reclamat la reducció de les ràtios en els mòduls presencials, la negociació dels desdoblaments, la recuperació dels departaments d’anglés i de pràctiques formatives en els CIPFP i la negociació pendent de les plantilles d’FP, retallades per l’anterior govern del PP.
Igualment, el Sindicat ha demanat l’increment d’hores de dedicació a la coordinació del mòdul professional de project, l’increment del professorat d’orientació per atendre la totalitat de l’alumnat, i millorar la dotació d’equipament als centres.
El Director General de Formació Professional, Manuel Gomícia, ha respost que s’estan aplicant els desdoblaments d’acord amb els criteris de 2017 i s’ha compromés a tractar-ho en un futur en Mesa Sectorial, però ha avançat que estan treballant per solucionar la problemàtica de nous cicles formatius d’educació física i demà donaran resposta. El debat s’ha centrat sobretot en les ràtios perquè hi ha diferències de criteri quant a considerar que reduir la ràtio millora els resultats de l’alumnat, ja que la Conselleria ha negat que hi haja una relació directa, mentre que STEPV ha posat l’èmfasi en la millora de l’atenció a l’alumnat i a les condicions de treball del professorat. Mai serà el mateix treballar amb 20 alumnes per aula, com demana el Sindicat, que amb 30 o 35 com hi ha ara.
En el torn obert, STEPV ha plantejat la necessitat de començar a negociar l’equiparació salarial del professorat tècnic d’FP i del nou cos de sectors singulars que no s’integren al cos A1 el curs que ve, una vegada s’haja produït la incorporació del PTFP amb titulació universitària al cos A1, tal i com s’havia compromés el Director General d’FP en una reunió amb el Sindicat fa uns mesos.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR