Calendari escolar

STEPV rebutja avançar el curs a primers de setembre

Conselleria exposa als sindicats la proposta d’avançar les proves de setembre a juny-juliol

dimecres 10 juliol 2013 17:52 h

Aquest matí el Director General de Personal ha explicat als sindicats la proposta d’avançar les proves extraordinàries de setembre a juliol en 2014 i a finals de juny a partir de 2015. Conselleria argumenta que d’aquesta manera milloraran els resultats de les proves perquè actualment només les supera un 7% de l’alumnat que s’hi presenta.

Si el que es pretén és millorar el rendiment acadèmic de l’alumnat el primer que cal fer és acabar amb les retallades

La proposta concreta és la següent: el curs 2013/14, el curs començarà el 9 de setembre en primària i el 16 en secundària i acabarà el 20 de juny i les proves es realitzarien el 9, 10 i 11 de juliol en secundària. Per al curs 2014/15, el curs començaria el 2 de setembre en aquestes etapes i acabaria el 9 de juny i les proves es realitzarien el 30, 31 de juny i l’1 de juliol.
STEPV ha rebutjat aquesta proposta perquè, d’una banda, no està demostrat que avançar les proves incremente el nombre d’aprovats i, d’altra banda, comporta avançar al 2 de setembre l’inici de curs, sense temps material als centres d’organitzar l’inici de curs amb garanties.
Cal tindre en compte que una bona part de la plantilla s’incorpora als centres l’1 de setembre i necessita coordinar-se amb els departaments i les direccions dels centres per a inciar el curs amb un mínim de garanties. Són les persones reingressades, suprimides o desplaçades, les que obtenen un nou destí per concurs de trasllats i el professorat interí. Si s’avança l’inici de curs, el caos organitzatiu està garantit.
El Sindicat també ha criticat que la Conselleria pretén tancar el tema ara, en ple mes de juliol, quan el professorat no pot participar del debat en els claustres dels centres. A més, ha proposat parlar d’altres temes del calendari escolar com la racionalització dels períodes no lectius, que segueixen el calendari religiós i no un criteri pedagògic.
STEPV ha afegit que si el que es pretén és millorar el rendiment acadèmic de l’alumnat el primer que cal fer és reduir el nombre d’alumnat per aula, les hores lectives del professorat i millorar les plantilles dels centres educatius i no les mesures de retallades que està aplicant la Conselleria des de fa tres anys que van en el sentit totalment contrari.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR