Professorat interí

STEPV proposa millores al Pacte Estabilitat del professorat interí per a garantir-ne la continuïtat

La Conselleria accepta algunes propostes plantejades pel Sindicat, però queden temes importants per tancar.

Concentració de professorat interí demanant la consolidació i l'estabilitat

dijous 15 febrer 2018 14:51 h

Aquest matí s’ha iniciat la negociació del Pacte d’estabilitat del professorat interí. STEPV sempre ha reclamat la negociació d’aquest pacte davant les convocatòries d’oposicions, però ara que la Conselleria d’Educació ha fet una proposta d’oposicions massives de 13.000 places els pròxims anys, aquest pacte es fa més necessari que mai.

La negociació no s’ha tancat aquest matí, per la qual cosa continua oberta.

Per això, STEPV ha fet una sèrie de propostes que milloren la proposta de Conselleria, en el sentit que es demana en el primer punt que l’oferta s’ha de modular prèviament a la seua publicació i no com ara, que ja està proposada i feta pública i que ja s’ha publicat l’oferta per a 2018 amb 3000 places per al cos de mestres.
També ha proposat l’eliminació dels punts 2 i 3 del document de Conselleria, que insisteixen en la repetició de centre el curs que ve per a qui ja té plaça, la normativa de la qual té recorreguda el Sindicat des de juliol.
Sobre la resta de punts que concreten com garantir la continuïtat del treball per al professorat interí amb 55 anys i 13 anys d’antiguitat, STEPV ha demanat que participen cada any, com fins ara, en les adjudicacions i que la Conselleria garantisca que tot aquest col·lectiu tinga plaça assegurada. D’aquesta manera s’evitaria una reserva de places per a aquest col•lectiu que, segons la Conselleria, serien per a 4 anys en el mateix centre. El Sindicat també ha demanat que aquest punt garantisca que els qui complisquen els requisits els pròxims anys s’afegisquen al pacte.
Sobre aquest darrer punt, la Conselleria, de la mà del Secretari Autonòmic, Miguel Soler, ha argumentat que les places que es reservarien no són de catàleg, sinó habilitades, per la qual cosa es pot garantir la repetició per a 4 anys (ja que no s’oferten ni per al concurs ni per a les oposicions) i que és la millor fórmula per poder articular aquesta garantia. A més, també ha afegit que la idea és ofertar les mateixes places per províncies que interins majors de 55 anys i 13 anys d’antiguitat hi ha actualment en cada província. En total es tractarien de 1300 places que és el nombre de professorat interí que compleix aquest requisit d’edat i antiguitat. També han acceptat estudiar la incorporació al pacte a la gent que els pròxims anys complisca els requisits de 55 anys més 13 d’antiguitat i en una pròxima reunió aportaran les dades.
Sobre l’eliminació dels punts 2 i 3 que fan referència a la repetició del centre, la Conselleria ha acceptat la proposta.
I sobre el primer punt, Soler ha estat contundent en què les places sobre les quals cal treballar la seua distribució són les 13000 anunciades (en realitat 10000, perquè les 3000 del cos de mestres ja estan ofertades al DOGV). És a dir, que el grup de treball que es constituiria treballarà per veure com s’oferten eixes 10000 places en els pròxims 3 anys, segons la distribució que ja van fer pública en juliol (5000 per als cossos de secundària el curs 2019, 2500 també per als cossos de secundària en 2020 i 2500 per al cos de mestres en 2021).
La negociació no s’ha tancat aquest matí, per la qual cosa continua oberta. STEPV convocarà noves assemblees els pròxims dies per analitzar el punt en què està la negociació i continuar treballant propostes, si així s’acorda, perquè es puga assolir el pacte.

Etiquetat com a

mesa sectorial

Comentaris

Alejandro Vazquez Felipe

24 febrer 2018 / 11:37 h

Hola Companer@s,

A mi me gustaría saber porque vendéis esto como pacto de estabilidad del docente interino, si en realidad es un pacto de estabilidad del docente interino mayor de 55 años que reuna ciertos requisitos. ¿En qué mejora nuestra estabilidad al resto de interinos? Porque excepto el epígrafe que atañe a los mayores de 55, el resto son todo generalidades sin ningún tipo de concreción. Hace falta mayor desarrollo.
Por favor, como sindicato que representa al colectivo de TOD@s l@s interin@s, negociad mejora en condiciones para TOD@s l@s interin@s, y no solo para un subgrupo. Gracias.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR