Condicions laborals

STEPV proposa a la Conselleria un acord global per al professorat

El Sindicat convoca assemblees entre el 20 i el 27 de març per informar i debatre la proposta

Concentració davant la Conselleria reclamant la negociació de les condicions laborals del professorat

dimecres 28 febrer 2018 15:44 h

El Secretariat Nacional de STEPV ha acordat proposar a la Conselleria un acord global de millora de les condicions laborals del professorat. Aquest acord inclouria diverses mesures que beneficien el conjunt del professorat i els centres educatius, així com la millora de l’atenció educativa.

Per al Sindicat, aquest acord global s’hauria de negociar de forma immediata per veure els efectes en el curs 2018/19

En concret, l’acord inclouria el pacte d’estabilitat del professorat interí (amb les millores proposades per STEPV), la negociació d’una adjudicació extraordinària per al funcionariat de carrera en juliol, la negociació de mesures per a estabilitzar les plantilles en els centres amb més mobilitat de professorat i la negociació immediata de les plantilles d’infantil, primària, secundària i formació professional (retallades per l’anterior govern).
A més, el Sindicat continua reclamant la negociació de la resta de temes contemplats en la campanya “Ja toca!” abans que s’acabe la legislatura: augment retributiu, reduccions de jornada, supressió dels descomptes per baixa mèdica, millora dels permisos, llicències i excedències, compliment de la llei de salut laboral i millora de les infraestructures educatives.
El Sindicat traslladarà aquesta proposta pròximament a la Conselleria d’Educació per tal de negociar aquest acord més global i que contempla altres mesures que abracen el conjunt del professorat.
Quant al pacte d’estabilitat del professorat interí, el Sindicat insistirà en què el pacte garantisca l’estabilitat de tot el professorat interí en cas que no supere les oposicions massives anunciades per la Conselleria.
Pel que fa a l’adjudicació extraordinària de juliol per al funcionariat de carrera, STEPV considera que contribuiria a millorar la situació d’un col•lectiu que té la destinació lluny del seu nucli familiar mentre aconsegueix una nova destinació definitiva més pròxima. Aquesta adjudicació es realitzaria després de les corresponents al professorat desplaçat i suprimit i a les comissions de serveis i estaria oberta a qualsevol funcionari/ària de carrera que hi vulgués participar.
Quant a la proposta de mesures per estabilitzar les plantilles dels centres amb més mobilitat del professorat, el Sindicat considera que cal crear un grup de treball per aportar fórmules per tal que aquests centres puguen tindre una plantilla més estable.
I, finalment, quant a les plantilles, la Conselleria porta tres cursos amb el compromís que es negociaran les plantilles retallades per l’anterior govern, un compromís que no ha arribat encara. El Sindicat proposarà recuperar el tutor/a per aula i el mestre/a de PT, així com augmentar la plantilla d’infantil. També proposarà que s’incorpore un mestre/a especialista d’anglés de suport al tutor/a en els centres d’educació infantil i primària per tal de fer efectiva la llei de plurilingüisme i evitar carregar la responsabilitat de vehicular continguts en llengua anglesa al tutor/a generalista. També es reclamarà retornar a l’horari lectiu anterior a les retallades. Pel que fa a les plantilles de secundària i FP, el Sindicat reclama retornar, com a mínim, a la situació anterior a les retallades i recuperar els desdoblaments de determinades matèries i l’horari lectiu de 18h a tot el professorat dels cossos de secundària, FP i ensenyaments de règim especial (ensenyaments artístics i EOI).
Per al Sindicat, aquest acord global s’hauria de negociar de forma immediata per veure els efectes en el curs 2018/19. STEPV fa temps que està denunciant la manca de mesures per part de la Conselleria d’Educació per a millorar les condicions laborals del professorat i estem en el tercer curs de la legislatura del Pacte del Botànic.
Aquesta negociació no es pot fer esperar més temps. És per això que STEPV convocarà assemblees generals de professorat entre el 20 i el 27 de març per presentar aquesta proposta d’acord global i estudiar amb el professorat les accions i mobilitzacions necessàries per a dur a terme la negociació i l’aplicació d’aquestes mesures.

 

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR