Comissió de seguiment de concertada

STEPV-Iv demana convocar reunió de CS per actualitzar la borsa de recol·locació i començar la negociació de les plantilles en el sector a l’entrada del nou curs escolar.

En la reunió de CS concertada de dijous 18 s’ha tractat la Resolució que regula el procediment per a la sol·licitud i desenvolupament de la resposta educativa a l’alumnat hospitalitzat o convalescent al seu domicili per malaltia, i la Resolució que regula aspectes de l’organització de la resposta educativa per a la inclusió de l’alumnat en els centres docents sostinguts amb fons públics del sistema educatiu valencià.

divendres 19 juliol 2019 11:05 h

Des de l’STEPV-Iv hem fet constar la necessitat d’una revisió de les ràtios mínimes per garantir l’obertura d’Unitats Pedagògiques Hospitalàries i garantir així, poder accedir a aquest servei en la totalitat dels hospitals de PV.

Hem ressaltat la importància de la formació per a tot el professorat en pedagogia hospitalària, educació emocional, metodològies innovadores i TIC.
Des de l’STEPV plantegem la realització de l’informe que ha de realitzar el centre en un termini de 5 dies. Caldria millorar i reduir eixe període. 
Respecte a la Resolució que regula els aspectes de la inclusió educativa de l’alumnat en els centres docents, el Director General de Centres Ximo Carrión, remarca el caràcter de l’avaluació sòcio-psicopedagògica on cal tenir en compte tots els col·laboradors, existint una figura coordinadora. Des del Sindicat hem incidit en la importància d’una adequada formació i que aquesta siga d’oferta oberta.
Segons el Director General de Centres, es tracta d’una avaluació contextual on els SPES comptaran amb la figura del Treballador Social que farà arribar no només als centres públics sinó també als centres sostinguts amb fons públics.
Ha destacat que es promourà una formació amb una oferta oberta pels docents, en un context inclusiu, activant tots els recursos que ofereixen els centres.
Al torn obert de paraula STEPV-Iv ha demanat explicacions de si s’han enviat instruccions noves a les direccions dels centres per l’actualització dels triennis, atès que ens han arribat queixes d’afiliats on des de la Conselleria s’està demanant la vida laboral de tots els docents per poder aplicar els triennis. Hem recordat que els triennis s’han actualitzat sempre automàticament, d’OFICI, des de nòmines de Conselleria. Tan sols el què cal és actualitzar de manera àgil i efectiva, sols aquells casos de triennis en determinats docents que no els tinguen actualitzats.
El Director desconeix aquest problema i ens comenta que si s’han enviat instruccions als centres haurà sigut o bé per circular des de Nòmines o bé per instruccions als centres. Farà la consulta al Departament de Finances.
Per altra banda des del Sindicat li hem insistit en què cal convocar reunió de Comissió de Seguiment (CS) de la borsa de recol·locació a principis de setembre, atès que hi hauran acomiadaments aquest mes de juliol. Cal prèviament saber com està ara mateix la borsa de centres en crisis i demanem que siga més efectiva eixa recol·locació per la part que li correspon a la patronal.
Hem insistit de nou des de l’STEPV en la negociació de les plantilles en el sector. Cal ja actualitzar les plantilles, des de l’addenda de 2007 no ha hagut cap increment en les plantilles en els centres, estan actualment desfasades. Li hem preguntat si serà possible només començar en setembre-octubre començar a negociar-les. Tenim clar que prèviament s’han de negociar en pública, -com ens va comunicar a l’última reunió de CS-, però el ben cert és que encara no s’ha començat en la negociació d’aquest punt en Mesa Tècnica de Pública. Ens ha contestat que les reunions tant en pública com en reunió CS concertada es faran, no ha fixat un termini, però ens ha explicat que estan calendaritzades i per tant es duran a terme.
Finalment des del sindicat hem manifestat obertament a les patronals presents la nostra total disconformitat en la suspensió cautelar de l’Ordre de la Conselleria d’Educació per la qual es redueix la ràtio de 25 a 23 alumnes per aula motivada per la sentència del TSJ. Apel·lant directament a la patronal pel recurs que va presentar contra l’Ordre. Entenem des d’STEPV que aquesta sentència suposa un pas enrere en la qualitat i millora educativa no sols de l’alumnat sinó de les condicions laborals de les treballadores i treballadors de l’Etapa d’Infantil.
El Director General entén el nostre malestar i disconformitat i manifesta estar d’acord amb el Sindicat, malgrat tot manifesta que s’ha d’acatar la sentència. La patronal ha donat la callada per resposta.

Etiquetat com a

comissió de seguiment

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR