Professorat interí

STEPV exigeix a la Conselleria a abonar les nòmines de tot el professorat interí

El Sindicat no descarta convocar concentracions del personal afectat pels impagaments de les nòmines

dijous 28 setembre 2017 17:59 h

Aquest matí en la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí, STEPV ha exigit l’abonament de les nòmines de tot el professorat interí. La Conselleria ha reconegut que, efectivament, no tot el professorat cobrarà la nòmina de setembre, però no ha donat dades concretes sobre el nombre de personal afectat.

Un dels motius pels quals la Conselleria no abonarà el total de les nòmines és la manca de personal i de temps en les direccions territorials per a donar d’alta a tot el personal adjudicat, com ve denunciant STEPV fa anys.
La Conselleria ha explicat que enguany comptaran amb més personal en les direccions territorials per acumulació de tasques, però el Sindicat considera que serà insuficient, ja que el que es necessita és personal fixe, perquè aquest és un problema endèmic.
STEPV no descarta, per tant, convocar accions de protesta del professorat afectat els pròxims dies, per tal que el col•lectiu afectat cobre les nòmines el més prompte possible.
La Comissió de Seguiment estava convocada per a tractar la situació de les borses de difícil cobertura, però STEPV ha plantejat tota una altra sèrie de temes i propostes per a solucionar-los.
Quant a les adjudicacions de difícil cobertura, per a solucionar l’acumulació de places per aquest procediment que se suposa extraordinari, el Sindicat ha proposat el següent:
1.- Realitzar un acte de país (per torns en cada Direcció Territorial) i no un en cada DT.
2.- Que es millore la informació en la web
3.- Que s’accepten els certificats de capacitació que es duen físicament als actes.
4.- Que s’òbriguen les borses extraordinàries necessàries immediatament i que s’incloguen els aspirants de les oposicions a temps per a les adjudicacions de principis de setembre i que es treballe en la línia de tindre obertes les borses permanentment.
5.- Que en les adjudicacions contínues les adjudicacions d’ofici siguen només a la província que has restringit i no a tot el país.
6.- Que s’òbriga el termini d’habilitacions del cos de mestres en octubre perquè el professorat tinga més opcions per a sol•licitar places en les adjudicacions contínues.
7.- Possibilitat de desactivació del personal interí d’una especialitat o habilitació en cas de tindre’n més d’una.
8.- Que es publiquen les adjudicacions de difícil cobertura.
STEPV considera que amb l’aplicació d’aquestes mesures s’adjudicarien més places en les adjudicacions contínues i les que passaren a difícil cobertura serien les mínimes.
D’altra banda, el Sindicat també ha plantejat altres qüestions:
Adjudicacions conservatoris: el Sindicat ha demanat responsabilitats per la repetició de les adjudicacions d’aquests centres en agost i ha proposat mesures per evitar-ho en un futur, com que l’acte d’adjudicacions del professorat participant en el procediment d’accés al cos superior de 2015 siguen presencials i a principis o mitjans del mes de juliol i no a mitjans d’agost com enguany. Així, les places que s’alliberen per aquest procediment passen a les adjudicacions de juliol.
Documentació a presentar en setembre: simplificació  i unificació de criteris entre les direccions territorials. Subsanar la manca d’informació en la web de Conselleria i els problemes de coordinació entre les territorials. STEPV demana la digitalització de la documentació requerida i que es repeteix innecessàriament tots els anys.
Activació de la consulta per DNI en les llistes, com s’ha fet sempre.
Negociació en el marc de la Mesa Sectorial un acord d’estabilitat del professorat interí davant les oposicions massives.
Publicació immediata del decret de sexennis (està ara mateix en el Jurídic Consultiu, últim tràmit abans de la publicació).
Possibilitat de revisió de les proves del C1 de valencià recents
Eliminació dels entrebancs a les docents interines mares o embarassades per aconseguir un lloc de treball després de les adjudicacions d’inici de curs, on sí que està regulat.
El Director General de Personal ha pres nota d’aquestes mesures i les estudiarà per poder fer els canvis normatius, en els casos que així es requerisca, necessaris en cas que s’accepten.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR