STEPV-Intersindical Valenciana convoquen concentracions el 21 de juliol contra el decret d’Iceta

El pròxim dimecres 21 de juliol, el Congrés dels Diputats, revalidarà o no, el Reial Decret Llei 14/2021, sobre mesures urgents per la reducció de la temporalitat

dissabte 17 juliol 2021 09:31 h

Davant la convocatòria del ple del Congrés dels Diputats per a tractar la validació o derogació del RDL d’Iceta, STEPV i la Intersindical Valenciana han convocat noves concentracions el mateix dia a les delegacions del govern d’Alacant, València i Castelló, a les 11h, juntament amb la Coordinadora d’Empleats Públics Temporals i altres sindicats.

Animem el personal interí i de carrera, de totes les administracions, a participar activament en la concentració del dia 21 de j

El Reial Decret Llei 14/2021, sobre mesures urgents per la reducció de la temporalitat a l’ocupació pública és un atemptat contra el personal temporal i interí actual i futur, però també per al conjunt de treballadores i treballadors de la funció pública i també ho és contra l’autogovern i la capacitat de la Generalitat i de l’Administració Local per a gestionar amb eficiència els recursos humans dels serveis públics transferits.
En educació, es calcula que actualment hi ha uns 30.000 docents interins dels 76.000 docents en total, és a dir, el 40% de la plantilla, aproximadament. La pretensió del decret Iceta, que encara no s’aplicarà en educació fins que no es regule, és cessar al personal interí als tres anys i abocar-los, pràcticament de manera obligatòria, a un procés d’oposicions massives fins 2024, per obtindre plaça i, si no, accés a una indemnització ridícula.
A més invadeix competències pròpies, ja que l’estat assumeix plena competència en la legislació bàsica en matèria d’ingrés a la funció pública i, d’altra banda, tria quin personal temporal i interí cessa i quan, què passa amb les vacants que queden buides per aquests cessaments, i, per últim, introdueix una compensació econòmica per a aquest personal que, per suposat, han d’abonar les administracions autonòmiques i locals.
Tot plegat genera un vertader problema de gestió dels serveis públics transferits. En el cas concret de la Generalitat Valenciana li ocasiona, en primer lloc, un problema econòmic a la seua malmesa hisenda en haver d’assumir les compensacions econòmiques; en segon lloc, els cessaments de personal públic com a conseqüència de les oposicions massives donarà pas a una pèrdua de coneixement expert que cal sumar al provocat per la jubilació del 50% de la plantilla en la propera dècada i, en tercer lloc, tindrà serioses dificultats per tal de gestionar les plantilles de personal i la prestació de serveis en romandre places sense cobrir pel cessament automàtic del personal temporal que porte tres anys consecutius en una mateixa plaça.
Un escenari de gestió complex que el Consell haurà d’afrontar en el propers anys i que, sense dubte, tindrà un cost polític. Haurà d’afrontar el desgast davant l’opinió pública que suposa la devaluació dels serveis públics, el malestar de les 162.000 persones fixes i temporals que hi treballen i les seues famílies i, sobretot, haurà de suportar la xacra d’arrossegar la responsabilitat d’acomiadar milers d’empleades i empleats públics i el drama humà que això suposa, perquè moltes i molts no estan en edat de reorientar la seua vida laboral.
Moltes raons per les quals les i els polítics valencians del Congrés tenen l’obligació ètica, pública i política de votar en contra de la convalidació del Reial Decret Llei. Tant se val de quin partit polítics siguen, de si el seu partit té o no responsabilitat de govern al Consell. És una qüestió de compromís amb la ciutadania que els ha votat perquè representen els seus interessos al Congrés. És una qüestió d’estar en disposició d’oferir uns serveis públics de qualitat als valencians i valencianes. És una qüestió de respectar i protegir el seu personal públic i, per últim, és una qüestió de defensar la capacitat de gestió i d’autogovern de la Generalitat. És per això que des de la Intersindical Valenciana els exigim coherència i que no ratifiquen en el tràmit parlamentari del Reial Decret la seua conversió en Llei.
Per tot això, animem el personal interí i de carrera, de totes les administracions, a participar activament en la concentració del dia 21 de juliol i en totes les mobilitzacions que es convoquen si el RDL es revalida en el Congrés, ja que la lluita per l’estabilitat i la consolidació real del personal interí no pararà.

Descarrega’t ací el cartell en pdf


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR