Meses de negociació

STEPV insisteix en un procediment d’adjudicació extraordinari per al funcionariat de carrera

El Sindicat ha exigit una rebaixa en els requisits per poder optar a les comissions de servei, ja que moltes persones s’hi queden fora. També ha exigit la convocatòria de la Mesa Sectorial per a tractar les plantilles

dijous 22 març 2018 17:20 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial sobre comissions de serveis. En la intervenció prèvia, STEPV ha insistit en la importància de millorar les plantilles de totes les etapes educatives, ja que només amb aquesta millora es poden catalogar més vacants de cara al concurs i, amb això, reduir el número de persones que necessiten que se’ls concedisca una comissió de serveis. És menester posar les solucions a l’origen del problema, que no és altre que les retallades en les plantilles i condicions laborals que va realitzar el govern del PP. Si no s’aborda immediatament la qüestió de les plantilles, només es posaran parxes als problemes de mobilitat i estabilitat del professorat. La millor manera de tindre estabilitat als centres és que el professorat puga optar de manera objectiva i justa a totes les places del sistema en tots els procediments establerts: concurs de trasllats, adjudicació de desplaçaments i supressions, comissions de servei, adjudicació extraordinària per al funcionariat de carrera, i adjudicació per a professorat reingressat, provisional, en pràctiques i interí.

També s’ha tractat el procediment per al reconeixement del permís remunerat a partir del dia primer de la setmana 37 d’embaràs

STEPV ha proposat, entre d’altres, les següents mesures per a millorar la convocatòria de les comissions de servei:
-una flexibilització de la documentació acreditativa de la condició de dona víctima de violència,
-el tractament diferencial del professorat que té un informe de l’INVASSAT, especialment en cas de riscos psicosocials,
-la reducció dels 40 kms com a mínim per poder optar-hi,
-augmentar l’edat de fill/es a càrrec fins el 16 anys,
-la consideració de familiars de segon grau com a depenents de la persona sol•licitant,
-la inclusió de malalties greus de l’edat adulta i de tractaments de fertilitat,
-la possibilitat que funcionariat en expectativa de destí hi puga optar,
-la puntuació específica i diferenciada per a les famílies nombroses,

Per al Sindicat, els requisits de les comissions de servei s’han demostrat massa rígids, i deixen fora a funcionariat de carrera que té el destí definitiu molt lluny del seu lloc de residència i que no pot optar a una comissió. Cosa que s’agrava pel fet que no totes les vacants possibles s’han bolcat al concurs de trasllats. És per això que STEPV ha reiterat la demanda que s’establisca un procediment d’adjudicació extraordinari per al funcionariat de carrera que no ha pogut optar a una comissió de serveis. La resposta de l’administració ha estat que no s’han plantejat un procediment així. En saber aquesta proposta, el Sindicat ha demanat que s’incloga un punt nou en els motius que donen lloc a obtindre una comissió: tindre el destí definitiu a més de 40km del domicili, sense que calga tindre cap altra causa més que la distància el entre lloc on es resideix i el lloc on es treballa. D’aquesta manera, moltes persones que no tenen malalties ni familiars al seu càrrec podrien treballar el curs que ve més prop de casa.
A més, STEPV ha criticat que la repetició que planteja l’administració es faça sense tindre en compte la puntuació actualitzada en el barem de les persones participants, ja que és possible que una persona amb menor puntuació però que va obtindre comissió l’any passat puga tindre una plaça per davant d’una persona amb major puntuació però que l’any passat no la va tindre. Entendre la repetició de la manera en què ho fa l’administració desvirtua la transparència que s’havia aconseguit amb el barem de les comissions de servei, ja que l’ordre d’adjudicació d’un lloc de treball no ve determinat només pel barem, sinó també del fet que s’haja pogut gaudir d’una comissió durant el curs anterior.
En la Mesa també s’ha tractat l’inici del procediment per al reconeixement d’un permís remunerat a partir del dia primer de la setmana 37 d’embaràs, fins a la data del part per a les funcionàries en estat de gestació, tal i com estava acordat en l’acord de legislatura de la Funció Pública, signat per Intersindical Valenciana. STEPV valora positivament l’inici dels tràmits perquè es reconega aquest permís, que esperem que es publique el més prompte possible al DOGV per tal que es puga fer efectiu.
En el torn obert de paraules, el Sindicat ha exigit la proposta d’arranjament escolar, ja que el Sindicat té constància que hi ha ajuntaments i centres educatius que ja la coneixen i els sindicats amb representació en les juntes de personal, que per llei han de conèixer i negociar la proposta, no tenen encara cap informació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR