Professorat interí

STEPV i la CPI convoquen una nova concentració per la consolidació i l’estabilitat del professorat interí

Serà aquest dissabte 10 de novembre, a les 11h, a la Plaça de la Mare de Déu de València

Cartell de convocatòria de la concentració

dilluns 05 novembre 2018 19:10 h

La proposta d’oferta pública d’ocupació de secundària, FP, Ensenyaments Artístics i EOI i altres reivindicacions pendents motiven la convocatòria d’aquesta nova concentració. Es reclama també al Ministeri d’Educació la consolidació mitjançant l’article 61.6 del TREBEP (ingrés per concurs de mèrits); la reducció de l’horari lectiu en els cossos de secundària (18h) i en infantil i primària (23h) com a mínim per a recuperar plantilla retallada pel govern anterior; l’obertura de les borses de treball permanentment per garantir la cobertura de places en les adjudicacions, així com la resolució immediata de les habilitacions del professorat interí del cos de mestres, la incorporació del personal aspirant de les oposicions de 2018 (que tot apunta que es resoldrà immediatament gràcies a la pressió de STEPV en les meses de negociació) i la millora de les adjudicacions de difícil cobertura. Igualment es reclama el pagament de les nòmines del 100% del professorat adjudicat (s’ha millorat respecte cursos anteriors però continuen havent-hi problemes en molts casos).

L’oferta massiva d’oposicions en els cossos de secundària (7500 places en dos anys) sense un pacte d’estabilitat que garantisca la continuïtat en el treball del professorat interí està generant inquietud en el col·lectiu, que veu com, novament, es juguen la continuïtat en el treball a unes proves memorístiques i subjectives. Especialment complicada és la situació en les borses de treball més menudes en què les opcions de continuar treballant si no se superen les proves són més limitades. És per això que STEPV i la CPI exigeixen que l’oferta de places per a oposicions ha de tindre en compte aquest fet per evitar que cap docent interí, independentment de l’edat i el temps treballat, es puga veure en el carrer el curs que ve.
Recordem que aquesta oferta massiva de places és fruit de l’acord de març de 2017 entre l’exministre Montoro i CCOO, UGT i CSIF, que no van tindre en compte l’estabilitat del col·lectiu afectat.
Davant d’aquesta situació, les organitzacions convocants exigeixen, a més, que es reduisquen les hores lectives per al curs que ve, almenys a les que es tenien abans de les retallades aplicades en 2012 (18 hores lectives en secundària i 23 en infantil i primària). Això generaria molts nous llocs de treball que contribuirien a absorvir l’oferta massiva de places en les oposicions de 2018 i 2019.
Quant a les borses de treball, STEPV ha exigit des de l’inici de curs en les meses de negociació que s’incorpore a les borses les persones aspirants que no van superar el procés i disposen de la titulació adient per impartir docència. Aquesta setmana es negociarà la resolució que ho farà possible i esperem que la setmana que ve s’incorporen a les borses. També es reclama que es resolga el procediment d’habilitacions en el cos de mestres engegat a finals del curs passat i que les borses de treball estiguen permanentment obertes i no calga esperar a les convocatòries extraordinàries per tindre abastides les borses de treball contínuament.
I, finalment, STEPV i CPI exigeixen l’abonament de les nòmines a tot el professorat adjudicat tant en juliol com en setembre i octubre. El Sindicat ha fet una enquesta entre el professorat que no ha cobrat. Les respostes confirmen que, tot i que estiga tota la documentació presentada correctament, en temps i forma, hi ha professorat que no ha cobrat la nòmina. En alguns casos afecta a persones adjudicades en juliol, però majoritàriament ha passat a partir de setembre.
Per tot això, STEPV i CPI convoquen una nova concentració a València el pròxim dissabte 10 de novembre, a les 11h, en la Plaça de la Mare de Déu.

Descarrega’t ací el cartell

Etiquetat com a

concentració

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR