Comissió de seguiment de concertada

STEPV fa aportacions a l’ordre de bones pràctiques educatives

Un dels objectius d’aquesta ordre en matèria d’educació és la recerca de l’excel·lència amb la finalitat de millorar l’educació i les capacitats, així com establir un marc reglamentari que potencie la innovació i la creativitat en els centres educatius.

divendres 10 març 2017 13:08 h

STEPV ha assistit a la reunió de Comissió de Seguiment Concertada de divendres 10 de març convocada per l’Administració Educativa. A la reunió estaven convocades també la resta d’organitzacions sindicals i patronals del sector de la concertada. En la reunió s’ha tractat el projecte d’Ordre d’Investigació Cultura i Esport per la qual es regula el procediment per a la implantació del sistema de reconeixement de centres de referència en bones pràctiques educatives als centres docents reglats no universitaris de la Comunitat Valenciana sostinguts amb fons públics.

Un dels objectius d’aquesta ordre en matèria d’educació és la recerca de l’excel·lència amb la finalitat de millorar l’educació i les capacitats, així com establir un marc reglamentari que potencie la innovació i la creativitat en els centres educatius.

A la reunió ha assistit el Director General de Política Educativa, Jaume Fullana, qui ha començat explicant la necessitat de regular el reconeixement de centres de referència en bones pràctiques i que la idea és que s’aplique per igual tant en els centres públics com en els centres concertats de PV.

A continuació ha passat a detallar a grans trets l’esborrany d’ordre als allí presents. Destacar que tindra una temporalització de tres cursos escolars, no es limitarà el nombre de reconeixements per tal d’afavorir la participació en bones pràctiques al major nombre de centres i al finalitzar el curs escolar mitjançant una resolució la Direcció General competent farà públic la relació de centres de referència en bones pràctiques, a més ha afegit que una de les claus de l’ordre és la millora de la formació del professorat i el reconeixement del docent.

STEPV ha fet una sèrie d’aportacions al projecte d’ordre que passem a detallar.

  • A l’article 3 on s’especifiquen els criteris que ha de tenir un centre perquè se li reconega les bones pràctiques, hem afegit dos àmbits més que considerem necessaris:
    • Àmbit en educació i en investigació en noves pràctiques (TICS)
    • Àmbit en educació pedagògica sistèmica.
  • A l’art. 6 en la comissió assessora per a la avaluació i valoració de les bones pràctiques, hem manifestat que és enriquidor i necessari si volem que aquesta participació siga real, afegir una persona de cada organització sindical i patronal amb veu però sense vot per aportar experiència, i dur un seguiment adequat d’aquestes valoracions.
  • Hem valorat positivament l’eliminació de les valoracions dels rànquings que existien en l’anterior normativa que al nostre parèixer fomentava la competitivitat entre els centres totalment innecessària i antipedagògica.

En el torn de precs i preguntes el Sindicat ha explicat que va fer una petició de reunió Comissió de Seguiment per registre d’entrada fa una setmana a la conselleria. En aquets escrit assenyalàvem la urgència de tornar iniciar les negociacions en el tema recol·locació que queda pendent de tancar en l’ultima reunió Comissió de Seguiment del 7 de desembre passat. Com que el dilluns dia 13 estem de nou convocats, hem matisat que detallarem punt per punt el contingut de l’escrit presentat a l’administració.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR