Meses de negociació

STEPV exigeix una nova Mesa Sectorial per a continuar tractant les plantilles d’infantil i primària

La segona Mesa Sectorial ha estat decebedora, ja que pràcticament no s’ha aportat nova informació

dijous 19 gener 2023 17:03 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a continuar tractant les plantilles d’infantil i primària, negociació iniciada el 15 de desembre, entre la setmana del pont del 6 i 9 de desembre i la setmana prèvia de Nadal.

La Conselleria volia donar per tancada la negociació sense donar resposta a les demandes sindicals

En aquesta segona reunió, la Conselleria pràcticament no ha donat resposta a les propostes sindicals plantejades en la mesa de desembre perquè encara estan en estudi. Així i tot, es volia donar per tancada aquesta negociació i llançar el document a la mesa de funció pública i al Consell Escolar Valencià el més prompte possible i així publicar-la al DOGV.
Davant d’aquesta situació STEPV ha exigit una nova Mesa Sectorial en la qual la Conselleria done resposta a les propostes sindicals i mantindre viva la negociació, ja que els sindicats no tenim gens clar quines plantilles d’infantil i primària tindrem fins que la Conselleria no les publique al DOGV.

En concret, no tenim resposta a les propostes plantejades per STEPV com:
- Si hi haurà plantilla addicional per als centres d’escolarització preferent i amb unitats UECO que escolaritzen alt percentatge d’alumnat amb NEE.
- Les peticions dels CEE.
- Quina serà la dotació de PAM.

A més, Conselleria descarta les propostes següents:
- Que la plantilla extra que tenen els antics CAES per percentatge d’alumnat amb necessitats de compensació educativa, siga de catàleg.
- Augmentar la plantilla d’especialistes d’anglés per poder aplicar el plurilingüisme. Perpetua el model de catalogació de places amb B2 que a altres territoris estan retirant perquè s’ha demostrat que no beneficia a l’alumnat.
- Partir de la dotació actual d’especialistes, per fer la proposta de plantilles, evitant així possibles supressions als centres.
- Dotació suficient de personal de suport a la inclusió. Tampoc apareixeran en aquesta ordre les places d’orientació als centres.
- Garantir la presencialitat de PT i AL a tots els centres, en lloc de dependre de la petició dels centres.

Sí es tindrà en compte, a proposta de STEPV, les necessitats específiques del CEI que actualment no disposen de personal suficient ni tant sols per cobrir les hores de coordinació o equip directiu.

Consulta ací la notícia sobre la primera mesa sectorial


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR