Condicions laborals

STEPV exigeix la integració immediata del professorat de formació professional al cos A1

Quan ens apropem a l’any de l’aprovació de la LOMLOE, el Ministeri d’Educació ni ha desenvolupat la Disposició Addicional Onzena ni ha donat una solució al conjunt del professorat d’aquests ensenyaments

dimarts 16 novembre 2021 17:57 h

El 30 de desembre de l’any passat, es publicava al Butlletí Oficial de l’Estat, la LOMLOE. En la seua Disposició Addicional Onzena estableix que “s’integren al cos de professors d’ensenyament secundari les especialitats de formació professional incloses al cos a extingir de professors tècnics de formació professional (...)”. A més, assenyala “el Govern, d’acord amb les administracions educatives, establirà el procediment per a l’ingrés en aquest cos, així com per accedir-hi del professorat tècnic de formació professional (...)”. Doncs bé, més de 10 mesos després d’aquesta data, el Ministeri d’Educació no ha donat cap pas per complir les expectatives creades entre el professorat que està en possessió de la titulació de grau universitari o equivalent, que veu com allò establert en una llei orgànica, no és objecte de cap prioritat per part de qui té l’obligació d’establir els mecanismes perquè aquesta disposició puga ser efectiva.

S’ha creat un problema de divisió entre el professorat que imparteix el mateix tipus d’ensenyaments

Per contra, ha creat un problema de divisió entre el professorat que imparteix el mateix tipus d’ensenyaments, als mateixos centres educatius i al mateix alumnat, en contemplar la possibilitat de pertinença a tres cossos diferents: Cos de professors de Secundària, Cos de professors tècnics a extingir i cos de professors d’especialitats singulars. Tot un sense sentit que dificulta la tasca en equip del professorat, sense la qual se’n ressent tot el procés d’ensenyament.
La Disposició Addicional 11 (DA11) exclou tots els docents que no tinguen una titulació de Grau o Llicenciatura per a la seua incorporació al cos de professors de secundària, cosa que significa que un enorme volum de docents que han accedit amb titulació de Diplomat o Tècnic Superior de FP quedaran al cos a extingir de PTFP. Això ens sembla un greuge comparatiu que des de STEPV no podem deixar passar i per això seguirem fent tot el que estiga al nostre abast per evitar un tracte injust que, a més, estem convençuts malmetrà la qualitat de l’ensenyament de la Formació Professional.
En qualsevol cas, continuarem exigint el dret a accedir a l’A1 de manera automàtica (sense les proves que planteja la DA11) i de manera immediata. Però també continuarem exigint que no es deixe fora ningú.
Fins ara, el Ministeri no ha acontentat ningú. Ha obert unes expectatives en una part del professorat, que no ha complert mentre discrimina l’altra part. Gairebé un any, és massa temps per deixar estancat un problema que no beneficia gens la Formació Professional, a la qual tant es vol “prestigiar” i “impulsar” segons les declaracions provinents de les esferes polítiques.

Etiquetat com a

ptfp condicions laborals

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR