Condicions laborals

STEPV exigeix la convocatòria de la Mesa Sectorial per tractar la situació actual

Ara més que mai cal mantindre la negociació i el contacte entre administració i representants del professorat per tractar la situació generada pel coronavirus

dimarts 24 març 2020 17:00 h

La setmana passada STEPV va sol·licitar la convocatòria de la Mesa Sectorial d’Educació per a tractar el tancament dels centres educatius, que finalment s’ha produït, però també per a tractar altres temes que s’estan produint derivats de l’adequació de les mesures derivades del RD de l’estat d’alarma i que afecten les condicions laborals del professorat.

Cal abordar la situació actual però també els temes pendents de cara al final de curs

Demà es reunirà la Sectorial d’Educació (conselleries d’educació i ministeri) per a tractar, entre altres coses l’ajornament o no de les oposicions de 2020. Això és un dels temes que la Conselleria ha de tractar amb els sindicats en la Mesa Sectorial d’Educació. Per tant, s’ha de convocar aquesta reunió per a informar del que s’haja acordat amb el Ministeri i prendre les decisions que se’n deriven.
Però hi ha altres temes que requereixen ser abordats amb els sindicats com, per exemple, la situació de les adjudicacions, actualment paralitzades. I també la del professorat amb reduccions de jornada o en excedència que està sol·licitant recuperar la jornada completa o retornar al sistema educatiu i les conseqüències que això comporta en el professorat interí que l’està substituint. Igualment, la Conselleria ha d’aclarir exactament quina és la tasca que ha de fer el professorat des dels seus domicilis, si ha d’avançar matèria o repassar el que ja està explicat fins el moment del confinament, perquè les informacions que s’estan donant són contradictòries.
I, finalment, cal abordar els temes pendents de cara al final de curs, com la normativa de comissions de serveis, adjudicacions, les instruccions d’inici de curs de cada ensenyament, etc., ja que el fet del confinament no justifica que es paralitze la negociació. A més, com ja em dit, ara més que mai cal un contacte permanent entre l’administració i les organitzacions que representen el professorat per poder treballar conjuntament en la recerca de solucions i propostes en aquests moments tan complicats i complexos. El professorat necessita, ara més que mai, una informació clara i el més completa possible de la situació per poder encarar amb la màxima normalitat possible el futur immediat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR