Dret a l’educació

STEPV dóna suport a la vaga educativa d’Andalusia i a la convocada pel SE

La vaga té lloc avui a Andalusia i el Sindicat d’Estudiants ha convocat per al dia 6 contra el PIN Parental

Un moment de la vaga d'aquest matí a Andalusia

dimecres 04 març 2020 17:13 h

La Plataforma Andalusa per l’Educació Pública, de la qual forma part el sindicat USTEA, ha convocat vaga educativa avui 4 de març en rebuig al nou decret d’escolarització d’aquest territori. Aquest decret suposa un greu atac a l’educació pública i aprofundeix en la política de liberalització i privatització dels serveis públics andalusos i caminen cap a l’empitjorament de la segregació escolar atenent criteris de «demanda social».

Aquest decret obri una nova via a la supressió d’aules públiques, que se suma a la greu situació que està patint Andalusia els darrers anys quant al tancament d’aules públiques. Les organitzacions convocants defensen una baixada de la ràtio en aquest context de descens de la natalitat per tal de mantindre unitats públiques i millorar l’atenció a l’alumnat.
Aquest decret s’ha aprovat amb el rebuig del Consell Escolar d’Andalusia i de les meses de negociació amb els sindicats educatius.
STEPV dóna suport a aquesta vaga i exigeix al govern andalús la retirada del decret i la potenciació de la xarxa pública.
Igualment, el Sindicat ha donat suport a la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants contra el PIN parental que tindrà lloc aquest divendres 6 de març. STEPV comparteix l’oposició a aquesta mesura que és una autèntica censura al desplegament curricular i al dret a l’ensenyament en valors del nostre alumnat.

Etiquetat com a

vaga

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR