Meses de negociació

STEPV demana responsabilitats a la Conselleria per les contínues errades en les adjudicacions

El Sindicat aconsegueix que es reduïsquen les ràtios a 22 en els centres d’educació especial en la Mesa Sectorial d’aquest matí

dijous 22 juliol 2021 13:54 h

STEPV ha demanat aquest matí en la Mesa Sectorial responsabilitats a la Conselleria sobre les errades en la publicació dels llistats de les diferents adjudicacions que s’estan duent a terme aquests dies, ja que en tots els llistats publicats fins al moment s’han detectat errades que han obligat a l’administració a retirar-los i tornar-los a publicar.

Així, en els llistats de supressions i desplaçaments publicat la setmana passada, faltava incloure el personal d’orientació educativa i d’AL dels SPEs i en el llistat de vacants faltaven les places de PT i AL als Ies, que STEPV va haver de reclamar. Cal tindre en compte que, pel nou decret d’orientació educativa els SPES desapareixen i el professorat amb destí definitiu en aquests centres sí o sí va quedar suprimit, fet que se li va «oblidar» a la Conselleria.
Aquesta setmana s’han publicat les comissions de serveis, que contenen nombroses errades: gent exclosa que compleix els requisits, no adjudicació del personal de PT (pedagogia terapèutica) i AL (audició i llenguatge) en IES, etc.
I finalment, ahir van publicar el llistat de funcionariat reingressat i provisional que ha de participar en les adjudicacions de juliol i van incloure el personal que ha superat l’oposició quan encara no s’ha publicat la llista de persones aspirants que han superat el procés de concurs oposició, fet que va suposar un gran rebombori, ja que moltes persones que ja saben que han superat el concurs oposició no estaven incloses. La llista es va retirar i en el moment d’elaborar aquest comunicat encara no s’ha publicat la nova.
Cal dir que les adjudicacions d’inici de curs mouen a un terç de la plantilla docent, entre desplaçaments i supressions, comissions de serveis i adjudicacions d’inici de curs de personal reingressat, provisional, en pràctiques i interí.
Així per exemple, hi ha hagut 329 persones suprimides i desplaçades (273 del cos de mestres i 56 de secundària i resta de cossos). En les comissions de serveis han participat 7011 persones (3710 del cos de mestres i 3301 de la resta de cossos). El personal funcionari de carrera que participa en les adjudicacions d’inici de curs perquè és reingressat o ocupa una plaça provisional és de 188 en el cos de mestres (falta la llista de secundària, com hem dit abans).
De moment 7528 persones es veuen afectades per aquests procediments i encara falta publicar la llista del professorat en pràctiques (el que ha superat les oposicions amb plaça) i l’interí, que se situa al voltant de 30000 persones.
No pot ser que la Conselleria no s’assegure que publica correctament els llistats perquè el lloc de treball de milers de persones per al curs que ve està en joc.
Si la Conselleria continua cometent errades en els llistats que falten per publicar, el Sindicat es veurà en l’obligació d’exigir que es depuren responsabilitats perquè no torne a passar.
A més, el sindicat ha demanat una negociació real, ja que passar per mesa unes instruccions d’inici de curs a finals de juliol, quan els centres ja ho tenen tot organitzat només suposa un tràmit burocràtic, llunyà del que hauria de ser una negociació real en la qual analitzem les mancances del sistema (moltes d’elles ocasionades per la pandèmia) i busquem solucions conjuntes perquè l’educació isca reforçada.
Així doncs, el Sindicat ha demanat en la Mesa Sectorial una avaluació per conèixer l’impacte que la pandèmia ha tingut en la inclusió educativa (es negociaven les instruccions d’inici de curs dels centres d’educació especial i de les unitats específiques en centres ordinaris), ja que aquesta ha patit un retrocés a causa de la pandèmia i cal analitzar i conèixer la situació actual, per buscar solucions.
Igualment, STEPV ha sol·licitat un compromís real per part de l’administració per aconseguir que l’alumnat que s’escolaritza a les Unitats Específiques d’Educació Especial compute com a alumnat amb reducció de ràtio a l’aula de referència, així com analitzar altres possibles baixades de ràtio que millorarien la inclusió de l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.
STEPV porta 3 anys demanant aquestes reduccions en diferents meses i s’ha reunit en diverses ocasions tant amb la DG de inclusió com amb la DG de centres, per abordar-ho. Esperem que aquesta siga la definitiva i que els diferents departaments de la Conselleria es coordinen per fer-ho possible.
Quant a les instruccions d’inici de curs dels centres d’educació especial (CEE), la DG ha començat dient que havia acordat amb les direccions d’aquests centres, en una reunió mantinguda divendres passat, que la ràtio dels grups bombolla fora de 30 alumnes.
Una de les propostes que portava el sindicat era mantindre les ràtios del curs passat de 22 alumnes. Finalment, després de la pressió feta per STEPV, la DG ha cedit a canviar el redactat i mantindre les ràtios, si els centres ho consideren. STEPV ha sol·licitat que se supervise que tots els CEE que ho desitgen puguen mantindre la ràtio a 22 i que aquestes no hagen de ser superiors per falta de plantilla.
En el torn obert, el sindicat ha sol·licitat de nou abordar la problemàtica dels centres amb desconeixement d’ambdues llengües i dels centres de caràcter singular.
La DG ha informat sobre les comissions específiques de les UEO que finalitzen hui a les 23:59, per a les que s’han inscrit de moment 113 persones.

Etiquetat com a

mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR