Meses de negociació

STEPV demana la retirada de l’esborrany sobre la Fase 2 en educació

El Sindicat considera que no estem en condicions de reprendre les activitats lectives abans de l’estiu

STEPV

dijous 21 maig 2020 19:19 h

Aquesta vesprada ha tingut lloc la negociació de l’esborrany de resolució que especifica les activitats que es podran realitzar en els centres educatius a partir de l’entrada en la Fase 2. El Sindicat ha fet una prèvia per a proposar la creació d’una comissió de treball per a treballar de forma corresponsable la represa de l’activitat docent i, especialment, l’inici del curs 2020/21, entre l’administració i el conjunt de les organitzacions que representen la comunitat educativa.

Quant a la resolució es determina que es podran organitzar classes presencials de 10 alumnes com a màxim en els darrers cursos de cada etapa educativa a partir de primària, és a dir, 6è de Primària, 4t d’ESO, 2n de Batxillerat, els darrers cursos d’FP i ERE. Però també es podran realitzar tutories presencials en la resta de cursos a partir d’educació primària, fet que és una novetat respecte al que estava previst fins ara que en cap moment havia estat comunicada o suggerida per l’administració als sindicats.

El Sindicat ha plantejat que es mantinguen les instruccions de la Fase 1 fins el final de curs, ja que considera que no estem en condicions de reprendre l’activitat lectiva en els centres educatius. El Sindicat considera que l’activitat docent és fonamental i necessària però ara cal tindre molta prudència perquè la salut de l’alumnat, del professorat i de les famílies està per damunt de tot. El professorat i els equips directius estan duent a terme una magnífica feina per tal de mantindre la qualitat del servei educatiu en aquestes condicions tan complicades de dur a terme, fet que STEPV no deixarà de reconéixer.

Però per a dur a terme el que determina la resolució cal un esforç organitzatiu molt gran per a preparar aquestes activitats, especialment en els centres educatius més grans que compten amb molt d’alumnat susceptible d’acollir-se a aquesta normativa. A més, el professorat ha de combinar l’atenció presencial a eixos grups i les tutories presencials amb el treball telemàtic, que es manté amb caràcter general. No hi ha instruccions concretes de com s’ha de dur a terme aquesta combinació del treball. Tampoc hi ha criteris clars de quin alumnat pot acudir als centres, tant a les classes presencials com a les tutories individuals, més enllà d’un genèric «especialment per a l’alumnat que no haja tingut les mateixes oportunitats de seguiment telemàtic».

Cal tindre en compte que el País Valencià entrarà en Fase 2 previsiblement l’1 de juny, ja que el propi govern valencià ha preferit, per prudència, no sol·licitar l’entrada en aquesta fase dilluns que ve, com sí que faran altres territoris. El curs escolar acaba entre el 12 i el 18 de juny, depenent de les etapes, per tant, s’està regulant el retorn a les activitats presencial per a dues setmanes com a molt, poc temps per treballar com cal qualsevol activitat de repàs o reforç després de tot un trimestre sense classes presencials.

STEPV no ha estat l’únic sindicat que ha demanat la retirada del document, dos sindicats més també ho han sol·licitat. Els tres sindicats que ho han sol·licitat representen el 85% de la Mesa Sectorial d’Educació, però la Conselleria manté el document endavant.

Malgrat que la Conselleria ha rebutjat la retirada del document, STEPV ha fet esmenes concretes per intentar minimitzar els efectes que pot tindre aquesta resolució en els centres educatius per tal de minimitzar al màxim la presencialitat en els centres educatius, garantir el respecte a les condicions laborals del professorat i evitar així un increment, pràcticament inevitable, de la sobrecàrrega de feina tant del professorat afectat com dels equips directius que hauran de fer un esforç organitzatiu molt important per a organitzar aquestes activitats i mantindre les mesures de prevenció per evitar qualsevol risc de contagi, entre altres mesures que ha traslladat el Sindicat.

La Conselleria s’ha compromés a concretar més la resolució per tal que quede clar que s’han d’evitar les acumulacions d’alumnat i professorat i també per aclarir qui ha d’organitzar i dur a terme algunes de les activitats previstes.

En aquesta Mesa Sectorial no hi ha hagut torn obert de paraula.

Etiquetat com a

mesa sectorial fase 2

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR